Els bancs atribueixen les comissions per pagar amb targeta a la necessitat de mantenir la tecnologia al dia

Per primera vegada un alt directiu de la banca andorrana ha opinat en relació a la implantació del cobrament per les compres fetes a través de targetes. Joan Pau Miquel, director general de la BPA, ha dit que els requeriments tecnològics que s’exigeixen per poder processar els pagaments són costosos i que per poder-se mantenir al dia requereixen unes ‘inversions molt significatives’.

El director general de la BPA, Joan Pau Miquel, ha argumentat que la implantació del cobrament d’una comissió pel pagament amb targeta de crèdit es deu al fet que els bancs han de fer ‘unes inversions molt significatives, inversions permanentment actualitzades en funció dels requeriments tecnològics internacionals per donar cobertura a poder processar els pagaments’.

Joan Pau Miquel ha afegit que ‘inevitablement, si volem que el sistema de gestió de cobraments estigui actualitzat i al dia amb les noves tecnologies hem de buscar una manera que aquestes inversions estiguin garantides’.

Segons el director general de la BPA la millor manera de sufragar les despeses que genera mantenir al dia les infraestructures tecnològiques per poder fer els pagaments amb targeta de crèdit és que ‘entre tots, consumidor i entitats, busquin un punt d’equilibri per garantir aquesta viabilitat’.

‘A tots els països del món’, ha afegit, ‘es financen en comissions sobre cadascuna de les transaccions’. Si no fos així, ha dit, ‘ens podríem trobar que la tecnologia evolucionés de tal manera que els bancs andorrans no estiguessin en disposició de cobrar’ per mitjà de transacció electrònica, i aquest és ‘un escenari no desitjat ni pel comerciant ni pel sector financer’.

Joan Pau Miquel ha assegurat que entenia que ‘hi puguin haver discrepàncies’ pel cobrament d’aquesta comissió, però arriba un moment que és important visualitzar aquest fet i que no és extraordinari a Andorra i està generalitzat als països del nostre entorn’.

3 comentaris

  1. Viva las pajas mentales y las no mentales que se hacen los banqueros que se enriquecen a costa nuestra… Mentiras y Gordas es lo que dicen, saquemos el dinero, devolvamos las tarjetas y dejemosles con los mocos colgando de las suelas de los zapatos. A no, que muchos sin tarjeta no viven…

  2. Sí, l’espectacle continua amb trapezistes i pallasos. Esperpèntica resposta.La podrien haver aplicat abans, diu, la pujada. Els despropòsits de la banca aniran sortint tots un a un.

  3. Ha tornat el circ Raluy?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES