Diversos professionals liberals treballen des de fa un any aproximadament en la preparació d’un esborrany que pugui servir per presentar un projecte de llei de l’auditoria. Ja que Andorra no disposa de legislació en aquesta matèria, el degà del Col·legi d’Economistes (COEA) , Xavier Prats, ha explicat que diversos professionals del sector estan elaborant un text per presentar al Govern en un ‘breu període de temps’. Prats ha indicat que l’esborrany està basat en les directives europees i que l’objectiu és donar ‘més transparència i control’ a l’activitat auditora. Per la seva part, el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), Daniel Faura, ha indicat que aquesta normativa hauria de seguir els principis que regeixen l’auditoria a nivell mundial i que regula quatre cossos importants: les normes tècniques, la independència de l’activitat, el control de la qualitat i la formació. Prats ha explicat aquesta iniciativa en el marc de la signatura dels convenis entre la Universitat d’Andorra (UdA), el COEA i el CCJCC.

El rector de l’UdA, Daniel Bastida, ha signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb el degà del COEA, Xavier Prats, i el president del CCJCC, Daniel Faura, que suposa una ‘declaració d’intencions’, ha dit, com a mostra de la voluntat de col·laboració de la universitat.

En el primer cas, ha exposat, la col·laboració amb el col·legi permetrà identificar les necessitats del país per proposar formacions específiques que es puguin oferir a través de l’UdA. En el segon, reforça un dels objectius del col·legi que és del de la formació, en aquest cas en auditoria.

També de l’acord de les tres entitats ha sorgit la programació de dos cursos a la universitat. Un d’introducció a la auditoria per aquells professionals que volen accedir al sector i un altre d’actualització de coneixements.Segons ha destacat Prats, a Andorra ‘és difícil fer segons quines formacions’, sobretot si són de temes específics. Davant del desplegament del nou marc fiscal ha reconegut que calen molts coneixements i ha admès que al Principat hi ha molta ‘autoformació’ dels professionals. Per la seva part, Faura ha exposat que en el context actual de crisi i canvi constant un element fonamental és la ‘transparència’ i una eina per garantir-la són les auditories.

Durant la presentació d’aquests cursos, el degà del COEA ha explicat que un grup de professionals liberals del sector treballa des de fa un temps en l’elaboració d’un esborrany per poder presentar un projecte de llei de l’auditoria al Govern ‘en un breu període de temps’.

Un dels aspectes que hauria de regular és aquesta formació continuada que és obligatòria per als auditors i la d’accés al sector, però també les normes tècniques que han de garantir el treball dels professionals del sector, els aspectes que cal valorar per determinar la independència dels auditors i els controls de qualitat per assegurar la bona feina dels auditors, segons ha exposat el president del CCJCC, Daniel Faura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada