cassLa delegació de la Missió nacional de control dels organismes de Seguretat Social de França que ha elaborat l’auditoria de funcionament de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social ha presentat l’informe, aquest dimecres, al Consell d’Administració de la CASS. Segons ha informat el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, aquest dimarts ja es va fer ‘una prèvia’ al Govern però no es va entrar en detall del que diu el text. El que sí que ha pogut avançar Cinca és que els auditors han fet al voltant d’una cinquantena de recomanacions a la CASS i que ‘tinc el convenciment que moltes d’elles seran d’utilitat’. De fet, pensa que la CASS ‘ha de fer un salt en la manera de gestionar la informació’ i també opina que ‘hem d’avançar en donar més visibilitat i transparència’.

Després que els auditors fessin una presentació prèvia de l’informe al Govern, aquest dimecres han exposat els resultats de l’auditoria al Consell d’Administració de la CASS. El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat que la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ja ha demanat poder comparèixer davant la Comissió Legislativa de Sanitat per exposar l’informe.

El que ha pogut avançar Cinca és que els auditors han fet al voltant d’una cinquantena de recomanacions i que ‘moltes d’elles seran de gran utilitat en diferents vessants’. D’una banda, el ministre reconeix que la CASS ‘ha de fer un salt en quant a la manera de ser gestionada la informació’ perquè pensa que es pot treure més suc al que està gestionant i que se n’extreguin millores en la prestació del servei. També ha indicat que ‘hem d’avançar en donar més visibilitat i transparència’.

Segons s’ha informat des de l’Executiu, les recomanacions de l’auditoria tenen per objectiu donar eines de gestió per millorar les prestacions del sistema de salut, acompanyar la institució i el seu capital humà en el procés de millora, insistint en la necessitat d’inversió per potenciar les capacitats i la formació dels professionals, definir indicadors bàsics per millorar el seguiment de les prestacions, i garantir una major transparència de la CASS.

De fet, el ministre Cinca ha assenyalat que les recomanacions de l’auditoria ‘ens aportaran llum en moltes qüestions que es reclamen de manera parcial des de diferents sectors però que calia posar negre sobre blanc sobre com afrontar-ho’.

Des de la CASS, el president del Consell d’Administració, Josep Delgado, no ha volgut fer valoracions sobre l’informe i ha indicat que serà en la compareixença de la ministra quan es facin públiques les recomanacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada