assessorsL’Associació d’assessors tributaris i fiscals s’ha constituït oficialment aquest dimarts amb una assemblea on s’ha nomenat els advocats Jean-Michel Rascagneres i Marc Vilallonga com a president i vicepresident respectivament. Com ha afirmat Vilallonga, l’objectiu és ‘pujar el nivell de la societat i dels assessors fiscals andorrans’ així com ‘difondre les obligacions fiscals perquè hi hagi un millor compliment’ de la normativa. La constitució de l’entitat ha estat seguida per la conferència de Vilallonga i de l’economista i consultor de Strategos, Joan Oliver, sobre la fiscalitat de les persones físiques i dels professionals liberals.

Amb la voluntat de ‘divulgar la norma fiscal, apropar-la a la ciutadania i que tothom pugui saber els drets i obligacions des del punt de vista tributari’, s’ha constituït aquest dimarts l’Associació d’assessors tributaris i fiscals. Així ha definit el seu objectiu un dels impulsors de l’entitat, l’economista i consultor fundador de Strategos, Joan Oliver.

El seu president serà l’advocat Jean-Michel Rascagneres i el vicepresident el també advocat Marc Vilallonga. Aquest darrer ha explicat que l’associació vol aplegar professionals del dret, de la gestió, economistes i comptables que es vulguin dedicar a l’assessorament fiscal i es puguin incorporar en comissions.

La institució, ha apuntat, té una voluntat divulgativa i formativa. D’una banda vol donar a conèixer les obligacions i drets fiscals perquè hi hagi un ‘millor compliment’ de la normativa en aquest àmbit. De l’altra, vol formar els professionals perquè puguin assessorar els obligats tributaris i gaudeixin d’un bon nivell de coneixements amb seminaris i interacció amb associacions de països veïns.

De moment, entre els seus projectes hi ha la creació d’una web on es reculli tota la normativa fiscal i les consultes vinculants que pugui produir l’administració.

La junta està formada pel Col·legi d’advocats i el d’economistes, MoraBanc n’és vocal i membre i altres professionals i lletrats també hi participen a títol personal, segons ha explicat el vicepresident. D’aquí a un any o any i mig s’espera comptar amb més membres a qui poder passar el testimoni i la gestió de l’associació.

Durant l’acte de constitució ha tingut lloc una conferència a càrrec d’Oliver i Vilallonga sobre la fiscalitat de les persones físiques i dels professionals liberals per ‘donar a conèixer les característiques bàsiques de la nova llei que s’està tramitant al Parlament’, ha exposat el primer. Segons l’economista és ‘l’última peça que quedava per l’engranatge fiscal d’Andorra’ i el legislador ha buscat un sistema que sigui ‘el més fàcil possible i el més proper a la ciutadania’ possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada