Els  assessors fiscals denuncien “l´ànim recaptatori” del Govern que es desprèn de les modificacions de l’impost de societats. A més, veuen clars indicis d’inconstitucionalitat en el fet que la llei de reoganització fiscal entri en vigor quan es publiqui al Bulletí del Consell General i no al BOPA.

Les modificacions als impostos que el Govern ha introduït a través del projecte de llei de reorganització fiscal han sorpès l’Assossiació d’Assessors Tributaris.

Concretament pel que fa a eliminar totalment les amortitzacions de l´impost de societats en les operacions d´adquisició de béns immobles, que afecta moltes empreses familiars que s´han beneficiat del règim que hi havia fins ara. El membre de la junta de l’associació d’assessors tributaris, Marc Villalonga, considera que és un canvi “molt radical”, i més tenint en compte que encara s´està en un moment de consolidació del marc tributari. Veu “legítim que es pugui reduir o limitar l’incentiu fiscal” però demana “que no s’elimini de la nit al dia en la seva totalitat”. Per tant, conclou, “l’única finalitat que persegueix és recaptatòria” i demana “prudència i seny”.

Els assessors consideren que l’executiu s’està precipitant a l´hora de legislar i que el “tràfic” legislatiu s´està convertint en un costum.

A més, consideren que establir l’entrada en vigor de la llei de reorganització fiscal al Butlletí del Consell General, i no al BOPA, va clarament en contra de la Constitució. La justificació de l’executiu d’evitar “l’efecte crida” no ha satisfet l’assossiació, al contrari. El president de l’associacio, Jean Michel Rascagneres, demana “respectar les normes de la Constitució” i afirma que “hi ha altres mitjans per privar els operadors de fer operacions estranyes en l’últim moment”.

Malgrat les crítiques a les modificacions, des de l´associació han volgut destacar que la llei de reorganització fiscal és necessària, ja que respon a un neguit del sector i que tapa “un forat” que hi ha a l´impost de societats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada