cass

El nombre d’assalariats afiliats a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) va assolir, el mes d’abril, un augment del 2,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, una de les pujades més importants dels últims temps. Així, al mes d’abril es va arribar als 36.704 assalariats, enfront els 35.823 de l’abril del 2014. Pel que fa a la mitjana dels últims 12 mesos, el nombre de treballadors per compte aliè se situa en els 35.545, amb una variació positiva de l’1,3%. En canvi, el salari mitjà del mes d’abril va baixar un 2,2%, a causa de la disminució del salari del sector financer, que va caure un 16%.

 Segons les dades que ha publicat aquest dilluns el Departament d’Estadística, els sectors amb amb un creixement positiu durant l’abril van ser el sistema financer, les activitats socials i serveis personals. En canvi, van baixar els sectors de producció i distribució d’energia, comerç al detall i personal domèstic.

Pel que fa al nombre d’assalariats dels darrers 12 mesos, que ha pujat un 1,3%, destaquen les pujades del sector financer i el d’activitats immobiliàries i serveis empresarials. En canvi, tenen una tendència negativa els sectors de personal domèstic i el de producció i distribució d’energia.

D’altra banda, la massa salarial total del mes d’abril del 2015 va ser de 71,53 milions d’euros, amb una variació positiva del 0,3% respecte al mateix mes de l’any 2014.

El salari del sector financer baixa un 16%

En canvi, el salari mitjà declarat a la CASS el mes d’abril es va situar en els 1.948,96 euros, un 2,2% inferior que la xifra de l’abril del 2014, en què es va situar en 1991,90 euros. El motiu principal d’aquesta disminució és la baixada del salari en el sector financer d’un 15,9%. També ha disminuït el salari del sector d’agricultura i ramaderia un 13,5%, i en canvi ha augmentat el salari del sector d’energia, del comerç al detall i d’indústries manufactureres.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada