Els artistes andorrans de la Biennal de Venècia exposen les seves obres a París a partir de dijous

El Ministeri de Cultura ha informat que aquest dijous 4 de desembre tindrà lloc a París la inauguració de l’exposició titulada “Artistes d’Andorra a Venècia: Tempus fugit”. L’acte se celebrarà a la seu del Centre d’Estudis Catalans, situat al carrer Sainte Croix de la Bretonnerie, en el cor del barri de Le Marais.

La inauguració de l’exposició estarà precedida per una conferència a càrrec del comissari de la 55a edició de la Biennal per a Andorra, el Henry Périer, que parlarà sobre els artistes presents representants en l’entorn i el context que fan possible l’art a Andorra.

L’Ambaixada d’Andorra a París organitza cada any, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat París Sorbona i l’Institut Ramon Llull -i enguany amb el suport del Ministeri de Cultura- les Jornades Andorranes, amb una mostra de les arts o altres àmbits i sectors d’actualitat al nostre país.

En aquesta edició, els tres artistes que hi exposen (Javier Balmaseda, Samantha Bosque i Fiona Morrison) estaran presents a l’acte d’inauguració per poder explicar en primera persona les seves impressions de la participació veneciana i l’adaptació que han fet de la seva obra al nou espai expositiu.

Javier Balmaseda ha portat a París dibuixos representatius de l’obra veneciana, ja que no hi ha pogut desplaçar els cavalls per les dimensions més reduïdes de l’espai. En el cas de Samantha Bosque, l’artista ha recreat dues obres diferents de les que va portar a Venècia per poder adaptar-les a l’espai disponible. Per les seves característiques, l’obra de la Fiona Morrison podrà ser vista en una pantalla de TV de grans dimensions.

L’exposició romandrà oberta fins al 15 de gener del 2015.

TOTES LES NOTÍCIES