Per al Col·legi d’Arquitectes d’Andorra la solució a la problemàtica dels habitatges de lloguer passa perquè tots els actors implicats posin sobre la Taula Nacional de l’Habitatge les dades de les quals disposen. Només tenint tota la informació, segons els arquitectes es podrà donar una solució al problema.

Els arquitectes no van ser des de l’inici a la Taula Nacional de l’Habitatge però ara volen col·laborar a trobar una solució a la problemàtica dels preus de lloguer.

La degana del Col·legi d’Arquitectes (COAA)Zaira Nadal, recorda que ha estat una dada numèrica, la de les reclamacions al Raonador del Ciutadà, la que ha fet esclatar la polèmica i ha obligat el Govern a aplicar mesures urgents.

En les dades de tots els agents implicats en el sector de l’habitatge es troba la solució, segons Nadal. Ho veu essencial “per fer una anàlisi de com estem i veure cap a on podem anar”, ja que “a nivell estadístic hi ha una mancança”.

Els comuns a més de donar els permisos recullen els impostos i coneixen els preus de lloguer que es paguen. Aquesta seria una de les dades més importants. Nadal apunta que “amb els impostos d’inquilinitat poden quantificar els pisos que hi ha, quins estan buits, en lloguer i a quins preus”.

Per trobar una solució a la problemàtica de l’habitatge és vital saber com i quant es construeix. Aquesta és la dada que segons la degana hauria de facilitar l’executiu amb els finals d’obra que gestiona “i que no dona”.

Naturalment per completar tot el recull d’informació també caldria que l’AGIA i els propietaris col·laboressin aportant la informació de la qual disposen tenint en compte que són els màxims responsables de la comercialització dels pisos.

1 comentari

  1. Crec que és normal que augmenti el preu de l’habitatge, com ho fa el IPC, però el que no és normal és que persones que viuen en pisos de 50m2 se’ls hi augmenti en 180/200€… Si viuen en pisos d’aquestes dimensions, és per algun motiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada