Els arquitectes de la nova font de llum i colors es desmarquen de la proposta descartada el 2015

Projecte de font de colors al riu Valira

Unes fonts de llum i colors que puguin funcionar en dies concrets per reforçar la zona lúdica del pont de París, a més que puguin tenir un component de sostenibilitat amb el riu. Amb aquesta idea els arquitectes guanyadors del concurs d’idees per remodelar la plaça de la Rotonda l’han inclòs dins la seva proposta. Un projecte que no té res a veure amb el que va presentar el Govern fa 5 anys.

Els arquitectes expliquen que les fonts de llum i colors a la Valira que inclouen el projecte guanyador del concurs d’idees per remodelar la plaça de la Rotonda no tenen res a veure amb el projecte que el Govern d’Antoni Martí va presentar el 2015.

Llavors, la proposta presentada preveia la projecció de dos espectacles audiovisuals damunt del riu i costava més d’1 milió d’euros. La dels arquitectes Pere Cervós i Ricard de Deus, en canvi, és un atractiu més en el conjunt d’embelliment de la zona. Cervós aclareix que “seria puntual en dies concrets, com un aspecte lúdic per reforçar el pont de París, que ja té molta força, i poder dona una solució per quan miris al riu vegis alguna cosa més”.

La idea de les fonts s’inclou en el pressupost de 4 milions d’euros per a l’actuació global que es preveu realitzar des de la Dama de Gel fins al carrer Prat de la Creu.

Els arquitectes volen que sigui, alhora, un projecte sostenible, que aprofiti l’energia hidràulica per a tota la parròquia, ha dit Cervós. Un punt que ja tenen previst parlar amb FEDA.

Ho consideren viable perquè això mateix ja s’ha fet amb altres rius de muntanya a la Vall d’Aran o Suïssa. Al final, defensen, es tracta de donar una activitat a la Valira, però mantenint la seva particularitat i la seva vida animal.