taus

El cicle “Desenterrant el passat” arriba aquest divendres, dia 24 d’octubre, a Noves de Segre amb una sessió en què els antics camins del terme seran els protagonistes. La xerrada, que porta per títol “Més vell que l’anar a peu. Estudi dels camins tradicionals del municipi de les Valls d’Aguilar”, anirà a càrrec del geògraf Carlos Guàrdia i del president de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), Xavier Escribà. L’acte començarà a les 8 del vespre al local social Cal Pere.

La xerrada forma part d’un projecte que té com a objectiu la recuperació de la xarxa de camins tradicionals del municipi de les Valls d’Aguilar i que estan impulsant i portant a terme l’Ajuntament, la UEU i el mateix Carlos Guàrdia. La iniciativa compta amb la col·laboració de molts veïns del municipi, que s’han implicat d’una manera entusiasta en les tasques de neteja, desbrossament i adequació dels antics camins. A aquestes feines s’han sumat els participants en els camps de treball que s’han organitzat els darrers anys.

Durant l’acte d’aquest divendres, Guàrdia i Escribà exposaran la feina que han portat a terme fins al moment actual. Així, explicaran els tipus de camins que han trobat i la metodologia emprada per posar en pràctica el projecte, la qual es fonamenta en la localització de fonts documentals, la consulta de fonts orals i l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El cicle “Desenterrant el passat” és organitzat conjuntament pel Consell Comarcal, l’Institut d’Estudis Comarcals i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de la Seu d’Urgell, Peramola, Organyà, les Valls d’Aguilar i les Valls de Valira.

Fotografia: Antic camí de les Valls d’Aguilar, amb l’església de Sant Martí de Taús al fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada