Els usuaris del Taller Ocupacional Xeridell, que al llarg de tot l’any han participat en els tallers de teatre que impulsen conjuntament l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i la Fundació Privada Banca Privada d’Andorra, han mostrat aquest dijous el treball fet en una representació que ha tingut lloc al Centre Cultural la Llacuna.

Aquesta activitat s’inscriu en el marc del conveni de col·laboració per tal de potenciar les possibilitats de treball dels usuaris dels tallers i proporcionar-los formes de lleure i participació creatives. El grup Craks-Tea3 ha presentat l’obra que han estat preparant i assajant els darrers mesos.

La Fundació Privada Banca Privada d’Andorra i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell acaben de renovar per cinc anys l’acord per impulsar les activitats dels Tallers Ocupacionals Xeridell, dedicats a persones amb discapacitat. Aquest acord permet desenvolupar un pla de treball a mida dels usuaris dels tallers, modernitzar-ne l’activitat per fer que la seva feina sigui més efectiva i ampliar la gamma de productes que es posen al mercat. Alhora, permet desenvolupar un seguit d’activitats sociolúdiques que tenen com a objectiu afavorir la relació i la participació entre les persones que formen Xeridell, animant-les perquè participin en excursions formatives o perquè formin part dels grups de dansa i de teatre.

El taller de teatre va iniciar les seves activitats l’any 2009, amb una gran acceptació per part dels usuaris de Xeridell. L’experiència ha estat molt positiva i l’any 2013 s’ha ampliat, amb la creació d’un segon taller de dansa, que en la seva primera temporada ha comptat amb 12 participants, que assajaven dos cops per setmana. L’Escola Líquid Dansa ha estat l’encarregada de dirigir les sessions, mentre que el grup de teatre ha estat dirigit per Joan Hernández, actor, músic, director i docent vinculat a l’Aula de Teatre, que ha comptat amb l’ajuda d’un professional de Xeridell.