Aprofitant els darrers minuts per acabar de repassar els apunts del curs, els alumnes dels centres educatius del sistema andorrà han començat aquest dimecres la Prova Oficial de Batxillerat (POB). Un total de 101 alumnes afronten amb nervis aquest procés ja que ‘d’aquí en depèn l’entrada a la universitat’, com ha recordat la directora del Departament de suport a l’ensenyament, innovació i avaluació educativa, Mercè Cabré. Tot i que la xifra és ‘un pèl més baixa’ que l’any passat, Cabré ha assenyalat que es tracta d’un procés ‘totalment integrat en el sistema’.

El Centre de Formació Professional d’Aixovall ha acollit aquest dimecres a primera hora l’inici de la quarta convocatòria de la Prova Oficials de Batxillerat. Nerviosos, els alumnes andorrans han accedit a les corresponents aules per respondre les preguntes de llengua, matemàtiques, arts plàstiques o economia, entre altres.

Com és habitual s’estableixen algunes normes de seguretat. ‘Cal garantir l’anonimat i que entre els candidats no hi hagi trampes’, ha explicat la directora del Departament de suport a l’ensenyament, innovació i avaluació educativa, Mercè Cabré.

Enguany s’hi ha presentat 24 candidats del batxillerat artístic i de la comunicació, 23 del batxillerat econòmic i social, 42 del científic i tecnològic, 12 de l’humanístic i lingüístic i quatre candidats lliures.

Tot i que es tracta d’un procés que es viu amb ‘normalitat en totes les etapes’, tant en l’elaboració i preparació com en l’inici de les proves, Cabré ha reconegut que es viu cert neguit entre els estudiants ja que és una prova que ‘representa el final d’un cicle i és important per a ells’.

Un cop finalitzades les proves, docents de centres diferents als dels alumnes corregiran els exàmens i els resultats es donaran a conèixer el 30 de maig, tant als taulells del centre d’Aixovall com al web http://www.aiae.ad/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada