Autèntics Hotels d’Andorra ha presentat aquest migdia un acord entre els 11 hotels que formen part de l’associació hostalera i el Lycée Comte de Foix per tal que els alumnes que cursen mòduls relacionats amb l’hostaleria puguin fer les pràctiques curriculars en aquests hotels.

La presentació del conveni, s’ha fet a les instal·lacions del Lycée, i hi ha participat Francesc Camp, Ministre de Turisme, Quim Torredà, Director del Departament de Formació Professional del Govern d’Andorra, Daniel Proviseur Raynal, director del Lycée Comte de Foix de l’Académie de Montpellier i Cristina Canut, presidenta de l’Assocació Autèntics Hotels Andorra.

Canut ha remarcat que aquest acord té per objectiu afavorir la formació, així com la inserció professional, mitjançant estatges als diferents establiments hotelers de l’associació dels estudiants del Lycée que cursen el BAC Professionnel Commercialisation et Service de Restaurant (CSR), el Bac Professionnel Cuisine i el BAC Professionnel gestion Administration (GA).

Els estudiants d’aquests mòduls es beneficiaran del conveni durant un any, de manera prorrogable si tant l’escola com l’associació ho volen passat aquest període. Però els estudiants no seran els únics beneficiats per aquest acord, ja que els hotels, actualment molt mancats de personal qualificat, tindran a l’abast estudiants amb formació específica per aquests llocs de treball i que podran fer les pràctiques sense moure’s del Principat.

Els hotelers, tindran doncs contacte amb professionals que s’estaran formant i als que podran contractar un cop acabin els estudis, o fins i tot per fer extres durant el curs.

L’escola vol així oferir als seus estudiants més opcions de formació i de sortida professional pels seus estudiants, mentre que l’associació, que té com a prioritat la cura dels detalls i complaure als seus clients, veu en l’acord una aposta per aconseguir treballadors qualificats que coneguin el país.

No és el primer cop que hotels de l’Associació acullen alumnes en pràctiques, però aquest acord formalitza aquest apropament dels estudiants a les pràctiques. De fet, demà mateix ja hi haurà els primers estudiants que començaran a fer pràctiques en alguns d’aquests hotels.

Francesc Camp, per la seva banda ha remarcat que malgrat els grans avenços tecnològics dins el món de l’hostaleria, no s’ha de perdre de vista l’essencial, que és el servei al client i que cal que els turistes que vinguin a Andorra trobin un valor afegit en el servei que se’ls dóna des dels hotels, essent un element clau perquè el client repeteixi i sigui prescriptor de l’establiment i del país. Camp també ha remarcat que cal que cada cop hi hagi més personal professional que pugui formar part de plantilles fixes durant l’any als hotels, per dependre menys de gent de fora.

Torredà ha agraït al Lycée la feina que fan a les seves línies de formació professional de comerç i hostaleria, que són bàsiques pel país. També ha remarcat el projecte fer valdre la gastronomia del Principat, i que des del Departament creuen que les estructures del Lycée seran molt útils per treballar conjuntament aquest projecte que augmentarà el valor els restaurants i hotels del país.

1 comentari

  1. Estavam em práticas não estavam à explotar la gente é a criar mas trabajo precario es una vergüenza??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada