Andoflora dona demà el tret de sortida amb més d’una vintena d’activitats lúdiques i d’altres accions d’art floral i d’embelliment de la parròquia. Avui els joves que participen al curs de CVN (Curs de Voluntaris per la Natura) treballen intensament, guiats pel seu professor, el jardiner paisatgista, Daniel Vilana, en la realització d’una obra de jardineria a la plaça de la Ciutadania.

“Serà un riu vegetal, amb planta vivaç resistent al fred i amb una coloració de contrastos entre els blaus, grisos i blancs”, explica Vilana. Lavanda, espígol, berbena, cerasti, sàlvia…són algunes de les plantes que conformaran aquesta obra vegetal.

Per al professor del CVN aquesta obra aportarà molts coneixements als alumnes, ja que seguiran tot el procés d’enjardinament d’un espai: la creació de jardineres, el sistema de drenatge, el contingut de les terres, la plantació i el sistema de rec. Per tant, després podran aplicar els coneixements per a l’enjardinament de qualsevol terrassa o plaça.

La llargada de l’obra és d’uns 50 metres. El riu ressegueix la plaça de la ciutadania i, quan estigui acabat, des de dalt es percebrà una forma d’M, de la Massana. “Per fer el disseny vaig pensar en un riu, un element característic d’aquesta vall, per donar vida a la plaça, amb la flor, el fullatge i la forma, amb un circuit que, com els rius, té un naixement i un desenllaç”, explica Vilana.

Aquesta és una de les obres florals que es podrà veure per Andoflora i que quedarà de forma definitiva a la plaça de la Ciutadania. També hi haurà obres efímeres, com les que s’instal·laran a la plaça de l’Església, la plaça del Pi i el camí de l’Església. Dissabte, a les 12 h, hi haurà un recorregut guiat amb l’artista floral, Francesc Porras, per tothom que vulgui conèixer les característiques de les obres.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada