L’Institut de Música introdueix una activitat destacada adreçada als seus alumnes. Es tracta de l’organització d’un viatge a una capital europea per connectar els estudis d’història i cultura musical amb la seva vessant més pràctica. A l’aula es millora el coneixement de la interpretació de la música amb l’instrument, tot i que el cos docent és conscient que queden coixes les vivències culturals quotidianes. Els alumnes demostren una sensibilitat cap al consum d’activitats artístiques que no poden satisfer sempre que volen. Per a això es proposa realitzar aquest tipus de viatge per mostrar que allò après a classe té una vigència fora de l’aula i que l’art que es veu en pantalles d’ordinador es pot arribar a tocar, olorar o sentir.

Enguany, per primera vegada, s’ha decidit visitar una ciutat del centre d’Europa, ja que gran part del repertori que interpreten els alumnes prové de la tradició musical germànica dels segles XVIII i XIX. S’havia fet una preselecció de ciutats musicalment importants, com Berlín, Leipzig, Viena i Praga. S’ha optat per aquesta darrera per comoditat en els desplaçaments i avantatges econòmics en els preus de les entrades a concerts i museus.

Els 24 alumnes, acompanyats de tres professors, visitaran divendres la Ciutat Vella i passejaran pels carrers de façanes neoclàssiques pintades de colors. Dins la ciutat antiga s’erigeix el petit Teatre dels Estats o Stavoské divadlo inaugurat l’any 1783 i conservat quasi intacte fins avui en dia. A aquest Teatre va ser estrenada l’opera Don Giovanni on, precisament, podran gaudir-ne d’una interpretació.

El dissabte, després de visitar el castell de Praga, les esglésies i palaus, assistiran al Museu Nacional de la Música. A banda de gaudir de l’arquitectura barroca i apropar-los a la mentalitat de grans compositors com Johann Sebastian Bach, es visitarà l’església de St. Nicolau, una joia barroca on podran gaudir d’un concert d’orgue, trompeta i cant amb un repertori del barroc musical europeu.

L’últim dia, es desplaçaran a peu fins el barri jueu per a veure i conèixer la cultura jueva centreeuropea i la seva connexió amb la música. Visitaran les sinagogues i el cementiri i passejaran pels carrers de Praga, per poder comprar partitures o altres records.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada