Els comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany han signat aquest divendres un conveni per tal que els alumnes de l’Escola de Música d’Escaldes-Engordany puguin cursar classes a l’Institut de Música d’Andorra la Vella d’instruments que no s’ofereixin al seu centre, i puguin seguir el programa pedagògic de l’IM, tenint així accés a una línia d’estudis més reglats. La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, també ha anunciat que s’està treballant internament per definir l’itinerari curricular de l’IM, per tal que en un futur el Govern pugui reconèixer les titulacions que atorga als seus alumnes.

Les cònsols d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, Rosa Ferrer i Trini Marín, han estat les encarregades de signar el conveni de col·laboració entre els dos centres de música, per tal que els alumnes de l’Escola de Música d’Escaldes puguin assistir a les classes que s’imparteixen a Andorra la Vella i fer els exàmens de l’Institut de Música, ja que és l’únic centre del país que ofereix estudis musicals fins a grau mig.

De fet, el cap d’estudis de l’IM, David Sans, ha destacat que aquest conveni consolida l’Institut com a centre de referència al país, i demostra que hi ha interès pels estudis musicals. De fet, l’IM compta actualment amb 320 alumnes matriculats i 23 docents, cosa que fa que funcioni amb ‘una estructura real de conservatori’.

De la seva banda, l’Escola de Música d’Escaldes-Engordany, creada el 2007, té 74 alumnes, i ofereix cursos de piano, de guitarra, de llenguatge musical i de conjunt coral. La seva responsable, Teresina Serra, ha explicat que actualment ofereixen dues línies pedagògiques, una més reglada i una altra més lúdica, i que el conveni signat amb Andorra la Vella permetrà potenciar els alumnes que volen seguir uns estudis més reglats.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha destacat que el conveni és un pas important per als alumnes, ja que podran continuar els seus estudis musicals i obtenir titulacions sense sortir del país.

El conveni signat aquest divendres és molt similar al que ja va signar Andorra la Vella amb l’Escola de les Valls del Nord el 2010. De resultes d’aquesta col·laboració, actualment hi ha sis alumnes d’Ordino o de la Massana que aprenen a tocar un instrument a Andorra la Vella, mentre que hi ha 20 alumnes que s’examinen a l’Institut.

D’altra banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que ha destacat que la despesa neta de l’IM és de 600.000 euros, ha explicat que un dels objectius a mitjà termini és aconseguir que la titulació que ofereix l’Institut sigui reconeguda pel Govern. Per aquest motiu, de moment s’està treballant a nivell intern per definir l’itinerari curricular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada