Un grup d’alumnes de segona ensenyança de l’escola andorrana han visitat aquest dimecres l’hospital per conèixer el funcionament del centre i descobrir ‘tot el ventall de professionals’ que hi treballa, com ha indicat la infermera referent de Qualitat, Seguretat del pacient i Docència, Pilar Serrano. ‘És una orientació professional’, ha afegit. Els joves han passat per la zona de rehabilitació, han pogut pujar a les ambulàncies del SUM, han vist com es fa el procés d’esterilització del material i han fet una alerta amb el centre regulador. L’any passat, segons ha explicat Serrano, van realitzar aquestes visites uns 150 estudiants.

Metges i infermeres però també cuiners, administratius, servei de bugaderia, de manteniment així com treballadors socials o dietistes són algunes de les professions que es troben a l’hospital i que són ‘molt importants i necessàries’ per al funcionament diari del centre, com ha indicat la infermera referent de Qualitat, Seguretat del pacient i Docència, Pilar Serrano.

Per fer-los visibles i conscienciar els joves de les sortides laborals que ofereix el món sanitari, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell rep visites d’estudiants de segona ensenyança de les escoles del país que poden veure de prop com desenvolupen la feina alguns d’aquests professionals, quines eines fan servir i reben una ‘orientació professional’, com ha apuntat Serrano.

Aquest dimecres ha estat el torn d’un grup d’alumnes de l’escola andorrana que han fet una ‘ruta orientativa’ en què han pogut ‘tocar i gaudir’, ha explicat la responsable de Qualitat, Seguretat del pacient i Docència. Així, han pogut veure la zona de rehabilitació, la farmàcia, han pujat a les ambulàncies del SUM i han vist el material que utilitzen, han après com es fa l’esterilització de les eïnes quirúrgiques i han pogut fer una alerta amb el centre regulador per saber com es gestionen les trucades d’emergència que rep l’hospital.

L’any passat uns 150 estudiants van poder visitar l’hospital i descobrir les professions i les funcions que s’hi duen a terme. ‘Cada any és una taca d’oli, cada any hi ha més alumnes’, ha assegurat Serrano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada