Els  alumnes de Formació Professional del sistema educatiu andorrà augmenten cada curs més d’un 5% i la previsió és seguir en la mateixa línia, segons ha explicat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, durant la jornada de portes obertes al Centre de Formació Professional d’Aixovall. A més, ha insistit que es preveu que el 2018 estigui totalment implantat a l’FP el Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA), ja que ja estan treballant en l’acompanyament dels professors i formació sobre els programes. El ministre també ha avançat que actualment estan desenvolupant diferents projectes per guanyar en reconeixement i treballar en la internacionalització, i en les properes setmanes podrà donar a conèixer aquests avenços.

El Centre de Formació Professional d’Aixovall ha celebrat aquest dilluns la tradicional jornada de portes obertes per despertar vocacions professionals entre els estudiants. Aquest centre, que té actualment 214 alumnes matriculats, ofereix la possibilitat d’obtenir el Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i el títol de Batxillerat Professional (BP) en les branques de microinformàtica i xarxes, professions sanitàries i socials, activitats físiques, esportives i de lleure, secretariat multilingüe, i estètica, cosmètica i perfumeria. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha celebrat que l’interès per la formació professional va en augment, i una bona mostra d’això és que anualment creixen més d’un 5% els alumnes, i la previsió és seguir en la mateixa línia.

El Ministeri està treballant des d’aquest curs per preparar l’arribada del Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) a la Formació Professional, i l’objectiu és que estigui totalment implantat l’any 2018. Alhora, s’estan desenvolupant també diferents projectes per guanyar en reconeixement i treballar la internacionalització, tot i que Jover no ha volgut avançar cap detall i s’ha compromès a donar a conèixer aquests avenços en les properes setmanes.

Quant a les homologacions de titulacions, Jover ha explicat que s’estan donant passos cap a Espanya i França, a més d’obrir portes als professionals cap a altres països. A Espanya existeix un procés d’homologació individualitzada que fins ara ha donat un resultat positiu però que resulta feixuc per als estudiants. És per això que l’administració andorrana treballa per intentar automatitzar els processos.

Finalment, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior ha volgut agrair el teixit empresarial del país per la seva implicació en la Formació Professional i l’oportunitat que dona als estudiants perquè es formin en les seves empreses. A més, ha recordat que estan en contacte amb el sector privat per estudiar possibles noves branques de formació que tinguin interès per al país, i aprofitant el canvi metodològic, s’intentaran ajustar algunes competències i sortides professionals.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada