Els allotjaments del Pirineu tanquen un estiu “de rècord”

Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han tancat la temporada d’estiu per sisè any consecutiu amb un increment de viatgers i pernoctacions respecte a l’any anterior. En ambdós casos, les xifres registrades durant juny, juliol i agost s’han incrementat un 0,27% en relació amb els mateixos mesos del 2017. Aquests resultats són encara provisionals, en l’espera de les dades de l’INE del mes de setembre.

La demarcació haurà rebut així aquest estiu més de 610.000 viatgers i assolit 1.750.000 pernoctacions entre les diferents modalitats d’allotjament turístic, concentrades principalment al Pirineu. Aquestes dades situarien l’estiu del 2018 com “el millor de tots els temps i per sobre de les xifres obtingudes l’any 2007, considerades com les millors fins ara”, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Aquest resultat provisional situa el balanç de l’estiu del 2018 com “un període de rècord” ja que seria el millor de tots els temps, tant pel que fa al nombre de viatgers com al de pernoctacions. També les activitats de turisme actiu han tingut un bon comportament aquest estiu, si bé caldrà esperar al final de la temporada, a meitat d’octubre, per acabar de passar balanç. En tot cas, els diferents responsables del sector calculen haver assolit un increment de les activitats al voltant d’un 3,7 % més que l’any anterior, tot complint les previsions inicials.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció per aquests “bons resultats” i ha subratllat la necessitat de “continuar treballant conjuntament el sector públic i privat per millorar la presència als mercats internacionals” i alhora “intensificar les accions promocionals al mercat estatal i de proximitat”.