Els allotjaments del Pirineu esperen una ocupació d’entre el 70 i el 80 per cent a l’agost

cal-serni-calvinyaEl sector turístic del Pirineu preveu assolir aquest agost una ocupació hotelera d’entre el 70% i el 75%, tot i que pels volts del dia 15 podria fregar el 90%, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural esperen situar-se una mica per sobre, entre el 75 i el 80%, mentre que els càmpings preveuen estar entre el 65% i el 75%.

El gremi aspira a recuperar-se així d’un juliol fluix, que es tancarà amb una mitjana d’entre el 35 i el 45%, amb l’única excepció dels bungalous, on s’ha arribat al 85%. El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha destacat que “es respira bon ambient” tot remarcant que “molts cops no són les reserves el que dóna la pauta de com aniran les coses sinó la quantitat de trucades rebudes demanant informació”. Blanch creu que ha estat un mes “estrany” ja que les condicions climatològiques no han acompanyat i el mal temps ha coincidit amb alguns caps de setmana.

Les empreses d’esports d’aventura confien repetir els números de la temporada passada. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, assegura que estan “resistint força bé la situació”, tenint en compte l’actual context econòmic. Segons Dolcet, durant els mesos de juny i juliol les empreses “van treballar moltíssim” entre setmana amb escolars de final de curs als quals els van prendre el relleu nens i joves de colònies, mentre que els caps de setmana s’ha mantingut el volum de particulars que ha practicat esports d’aventura.

Amb vista a l’agost, el sector es mostra optimista perquè “la gent té moltes ganes de riu” tot i que “les reserves es fan molt a última hora i resulta difícil fer previsions”, afirma Dolcet.

TOTES LES NOTÍCIES