integral

El pa, la pasta, els cereals, l’arròs, les patates i els llegums  són alguns dels aliments que més habitualment consumim i que més hidrats de carboni contenen..

Els experts en nutrició recomanen que la ingesta de calories diàries procedents dels hidrats de carboni haurien de ser del voltant del 60% del total consumit.

Hi ha dos tipus de carbohidrats: el refinats i els que s’inclouen en els aliments integrals. Serien aquests darrers, els carbohidrats més naturals i amb major nombre de nutrients incorporats.
En aquest sentit, la quantitat de fibra -un tipus de carbohidrat- que trobem en els aliments refinats és clarament inferior a la que hi ha en els aliments integrals. Recordem que la fibra té com a principal facultat la regulació del trànsit intestinal i la contribució en la reducció del colesterol.

En qualsevol cas, sempre que poguem triar, si ens decantem per un aliment integral, sempre serà millor que l’aliment refinat, ja que aquest últim perd part de les seves qualitats nutricionals i dels antioxidants, especialment la vitamina E.

Una altra de les característiques dels aliments integrals, és la presència vitamina E, que té la missió de controlar els radicals lliures, de manera que facilita la prevenció i el retard de l’envelliment cel·lular.

Una altra opció són els aliments elaborats fets a partir de cereals integrals. Aporten també hidrats de carboni imprescindibles per a la nostra salut.

A més a més, de vegades els cereals integrals són enriquits amb altres nutrients, com vitamines, minerals, àcid fòlic, ferro i proteïnes, saludables per al nostre organisme.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada