El  Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, que s’ha celebrat aquest dijous a la Seu d’Urgell, ha inclòs una sessió de treball que ha servit per posar en comú les inquietuds i les propostes dels màxims responsables municipals de cara a l’elaboració del pla estratègic IMPULSA 2026, que s’ha de convertir en el marc de referència de les polítiques locals i comarcals dels pròxims anys.

Organitzats en grups de treball, els alcaldes han fet les seves aportacions pel que fa a les debilitats, amenaces fortaleses i oportunitats que, des del seu punt de vista, té l’Alt Urgell en el moment present i en la perspectiva del futur immediat. Així, s’ha abordat un ampli ventall de qüestions relacionades amb la població, la societat, el sector primari, la indústria, el comerç, el turisme, el medi ambient, les comunicacions, el transport i les noves tecnologies, entre altres.

El pla estratègic  IMPULSA 2026, del qual s’està realitzant actualment la fase de diagnosi, vol ser una eina de dinamització social basada en el consens de tot el territori i en la participació de les administracions, empreses i la ciutadania en favor del desenvolupament econòmic i l’ocupació.

Demanda de més actuacions contra la processionària del pi

En la reunió del Consell d’Alcaldes també s’ha tractat l’afectació de la processionària del pi en els boscos de la comarca. Els representants municipals han acordat demanar a la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi que ampliï el nombre d’hectàrees sobre les qual es va actuar l’any passat per mitjà de fumigacions aèries. Els alcaldes proposen igualment que es pugui actuar també en les zones forestals més properes als nuclis habitats a través d’algun mitjà alternatiu a l’aeri, el qual no està permès en aquests sectors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada