Els ajuntaments de l’Alt Urgell estudiaran la viabilitat de la compra agregada de determinats subministraments municipals, especialment pel que fa a l’àmbit de les telecomunicacions, per tal de reduir la despesa corrent sense afectar la qualitat dels serveis a la ciutadania. Aquesta qüestió ha estat abordada en el Consell d’Alcaldes que ha tingut lloc aquest matí a les instal·lacions del CETAP-Telecentre, a la Seu d’Urgell. La proposta ha estat presentada per Xavier Furio i Miquel Matavacas, director general i responsable del gabinet institucional de Localret, respectivament.

Localret és un consorci de les administracions locals de Catalunya per coordinar el desevolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions. Segons que han exposat els seus representants a la reunió d’avui, el fet de comprar conjuntament els serveis de telecomunicacions, tant de veu com de dades, permet als ajuntaments assolir reduccions de despeses d’entre el 20% i el 40% en serveis de telefonia fixa, mòbil i Internet.

Tant el president del Consell d’Alcaldes, Benet Fité, com el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, han expressat l’interès dels ajuntaments per adherir-se a aquest projecte. Tanmateix, han posat de manifest la necessitat d’adaptar el programa de compra agregada a les característiques dels diversos municipis en funció de les seves dimensions.

En el Consell d’Alcaldes també hi ha intervingut el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, i el cap de l’ABP Alt Urgell, Salvador Plens, per presentar el balanç de resultats dels operatius del cos dels Mossos d’Esquadra a la comarca al llarg de l’any 2012. D’altres intervencions han estat la del diputat de la comarca a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, i la del director de la Fundació Integra Pirineus, Ignasi Amat.

Conclòs el Consell d’Alcaldes, ha tingut lloc una sessió informativa sobre l’aplicació i el compliment de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. L’acte anava adreçat a càrrecs electes, tant alcaldes com regidors.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada