Els ajuntaments de l’Alt Urgell estudien l’alternativa de la compra agregada per reduir despeses

Els ajuntaments de l’Alt Urgell estudiaran la viabilitat de la compra agregada de determinats subministraments municipals, especialment pel que fa a l’àmbit de les telecomunicacions, per tal de reduir la despesa corrent sense afectar la qualitat dels serveis a la ciutadania. Aquesta qüestió ha estat abordada en el Consell d’Alcaldes que ha tingut lloc aquest matí a les instal·lacions del CETAP-Telecentre, a la Seu d’Urgell. La proposta ha estat presentada per Xavier Furio i Miquel Matavacas, director general i responsable del gabinet institucional de Localret, respectivament.

Localret és un consorci de les administracions locals de Catalunya per coordinar el desevolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions. Segons que han exposat els seus representants a la reunió d’avui, el fet de comprar conjuntament els serveis de telecomunicacions, tant de veu com de dades, permet als ajuntaments assolir reduccions de despeses d’entre el 20% i el 40% en serveis de telefonia fixa, mòbil i Internet.

Tant el president del Consell d’Alcaldes, Benet Fité, com el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, han expressat l’interès dels ajuntaments per adherir-se a aquest projecte. Tanmateix, han posat de manifest la necessitat d’adaptar el programa de compra agregada a les característiques dels diversos municipis en funció de les seves dimensions.

En el Consell d’Alcaldes també hi ha intervingut el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, i el cap de l’ABP Alt Urgell, Salvador Plens, per presentar el balanç de resultats dels operatius del cos dels Mossos d’Esquadra a la comarca al llarg de l’any 2012. D’altres intervencions han estat la del diputat de la comarca a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, i la del director de la Fundació Integra Pirineus, Ignasi Amat.

Conclòs el Consell d’Alcaldes, ha tingut lloc una sessió informativa sobre l’aplicació i el compliment de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. L’acte anava adreçat a càrrecs electes, tant alcaldes com regidors.

 

TOTES LES NOTÍCIES