Els Agents Rurals denuncien 10 pescadors furtius a la Noguera i l’Alt Urgell

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals han denunciat aquest cap de setmana un total de 10 persones per pescar de nit i altres infraccions de pesca als rius i embassaments de la demarcació de Lleida.
 
En un nou servei especial de vigilància contra la pesca furtiva als rius i embassaments de la demarcació de Lleida, la nit de dissabte a diumenge passat es van localitzar i denunciar sis persones per pescar de nit. Es tracta de cinc veïns de Sabadell que pescaven al riu Segre al seu pas per Oliana, i a més de pescar de nit, no disposaven de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. Un d’aquests pescadors, a més, pescava amb tres canyes a la vegada (el nombre màxim permès és de dues canyes). La sisena persona és un veí de Salou que va ser denunciat per pescar de nit a l’embassament d’Oliana, al terme municipal del Coll de Nargó.
 
A més, dissabte al vespre es van localitzar i denunciar tres veïns de Ponts, per pescar al riu Segre al seu pas per aquesta localitat, sense disposar de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. Un dels pescadors usava com a esquer peix natural, el qual està prohibit excepte en competicions i zones expressament autoritzades.
 
Finalment, diumenge a la tarda es va localitzar un veí d’Almacelles que pescava al riu Noguera Ribagorçana al seu pas per Ivars de Noguera, sense tenir llicència de pesca ni permís de la zona de pesca controlada.
 
Els Agents Rurals han aixecat 10 actes per infracció administrativa de la Llei de pesca continental i han comissat un total de 13 canyes de pesca. Els fets denunciats estan tipificats com a infraccions lleus a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb multes de 60 € a 300 €.
 
Cal recordar que l’horari permès per a la pesca continental és d’una hora abans de la sortida del sol a una hora després de la posta. Per pescar cal estar en disposició de la llicència de pesca recreativa en vigor (la qual serveix igual per a rius i embassaments com per pescar al litoral català). En rius i embassaments delimitats com a Zona de Pesca Controlada, cal un permís d’aquesta zona. El nombre màxim de canyes de pesca és de 2 per persona, i han d’estar a una distància màxima entre elles de 10 metres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.