saboya-grupsEl  ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, conjuntament amb els assessors del Govern, Marc Maresceau i Paul Demarret han ofert aquest dilluns una lectura comentada del text estabilitzat del marc institucional de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Durant el matí la lectura s’ha dut a terme davant els agents econòmics i socials i els seus assessors. A la tarda han estat membres dels diferents grups parlamentaris i els seus assessors el que han pogut conèixer i comentar aquest text.

Sobre el contingut del text, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha assenyalat que conté les propostes comunes i consensuades durant els darrers mesos per part de les quatre parts negociadores. En aquest sentit, Saboya ha valorat de manera molt positiva que tant Mònaco, com San Marino i Andorra hagin trobat i acordat elements comuns en les seves posicions.

El marc institucional preveu regular la incorporació del cabal comunitari, els mecanismes d’accés i de retorn als tribunals, així com els rols que els comitès mixts de cada país amb la UE tindran en la resolució de conflictes. Aquest text, que reflecteix totes les posicions, ha assenyalat el titular d’Exteriors, està pendent encara de debat i de negociació en el futur.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada