preferentsEls afectats per les participacions preferents i préstec subordinat que es van trobar fa una setmana arran de la convocatòria d’AD800 han decidit aquest dimecres al vespre constituir-se en associació per ‘fer saber que a Andorra els bancs tampoc són tan bons com la gent es pensa’. Així ho ha manifestat un dels seus membres, Sergi Teixeira, que ha explicat que properament crearan l’acta fundacional, una adreça de correu i una pàgina de Facebook per donar-se a conèixer i contactar amb altres afectats. El nom que es plantegen és el d’Associació per la Defensa dels Perjudicats per les Entitats Bancàries, en referencia a la plataforma APDEF que els va assessorar en la primera reunió. L’objectiu és ‘assessorar a la gent amb problemes com nosaltres’ i ajudar-los en els ‘passos a seguir’. Teixeira també ha indicat que fins la setmana passada es tractava d’un problema desconegut i amb la trobada amb AD800 i l’APDEF han vist ‘un flaix’ i se’ls ha donat una ‘esperança’.

En pocs dies, l’associació per la defensa dels afectats per les preferents a Andorra començarà a caminar. Una quinzena de persones que van adquirir productes financers de risc i han perdut els seus estalvis es van reunir aquest dimecres per acordar la creació d’una entitat que aglutini els perjudicats i serveixi per assessorar altres possibles afectats.

De fet, aquesta setmana l’advocada encarregada de revisar els casos ocorreguts a Andorra ha començat a rebre persones amb productes financers per establir un primer contacte i verificar de quins productes es tracta i com es pot procedir per intentar recuperar els seus estalvis, segons han confirmat des del mateix despatx.

Segons Teixeira, l’advocada els està ‘incentivant’ i després de la reunió amb l’APDEF han vist una llum d”esperança’ en un tema que estava amagat al Principat.

Properament es tornaran a trobar per redactar l’acta fundacional de l’associació i establir fórmules de contacte perquè altres usuaris puguin trobar un lloc on rebre assessorament i donar a conèixer el seu problema, ha exposat el membre de l’entitat. Seguint aquest objectiu de contactar amb més afectats i deixar-se veure, seran presents a l’estand d’AD800 durant la Fira d’Andorra la Vella.

Com ha apuntat Teixeira, hi ha molta gent gran afectada i ‘preocupada’ i volen ‘recuperar el que és nostre’. A més, volen fer saber que ‘els bancs d’Andorra tampoc són tan bons com la gent es pensa’ i també han venut productes tòxics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada