preferentsUna trentena de persones afectades per participacions preferents, préstecs subordinats i altres productes bancaris s’han aplegat aquest dijous al vespre a l’hotel Husa Centric en la reunió convocada per AD800. En la trobada han rebut l’assessorament dels advocats de l’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’Entitats Financeres (APDEF) i d’una advocada andorrana que hi col·laborarà. Els advocats han volgut donar ‘esperança’ a les persones que han perdut els seus estalvis amb productes de risc bancaris i la darrera s’ha compromès a estudiar cas per cas per veure si es poden demandar els bancs andorrans per demanar la nul·litat de la compra d’aquests productes i que els clients recuperin els seus diners. Tant des d’AD800 com els advocats han recomanat als assistents que s’agrupin i formin una associació d’afectats o s’uneixin a alguna ja existent per aconseguir condicions avantatjoses en la contractació d’advocats i un major ressò. De fet, segons han explicat des de l’associació, els assistents han sortit convençuts de formar una plataforma d’afectats i d’emprendre accions legals.

Molta gent gran però també joves. Fins a una trentena de persones han assistit a la trobada convocada per AD800 per assessorar els afectats per les participacions preferents. Amb aquest objectiu han comptat amb la participació dels advocats de l’APDEF, Constantí Pere i Francesc Garcia, així com de l’advocada andorrana Eva López.

La majoria dels afectats se senten enganyats pels bancs i han afirmat no haver estat informats sobre els riscos que comportaven els productes que van adquirir. És el cas per exemple de Josep Lluís Franco que va dipositar 35.000 i 25.000 euros en dos dipòsits que al cap de deu anys li han dit que no pot retirar. Té el cas a la batllia i tot i que sent que estan ‘perduts’ ha indicat que tiraran ‘fins al final’.

També Sergi Teixeira va deixar 40.000 euros dels seus estalvis ‘en un lloc on no hi hagi risc i no es pugui tocar’, segons ha explicat que va demanar al banc. Al cap de dos anys però l’entitat el va informar que havia subscrit accions preferents amb un banc d’Islàndia i aquest havia tancat.

Els advocats han volgut donar ‘esperança’ als assistents i els han informat que tenen 700 casos als jutjats i 30 sentències de les quals només dues negatives que pensen apel·lar. De fet, han explicat que l’objectiu és demanar la nul·litat de la compra als bancs andorrans que van comercialitzar aquests productes de bancs espanyols o francesos i que hagin de tornar els diners als clients. Per a fer-ho, compten amb la col·laboració de l’advocada Eva López que s’ha compromès a revisar els casos per veure quines accions poden emprendre.

De fet, per mostrar que hi ha possibilitats han comptat amb la presència d’una persona que ha arribat a un acord amb un banc andorrà en un cas de preferents i, després, de negociar, l’entitat s’ha compromès a tornar-li un 80%.

Segons han informat des d’AD800, al final de la trobada els assistents s’han intercanviat les dades per posar en marxa una plataforma i emprendre les accions legals pertinents, així com fer pública la seva situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada