Els afectats per la línia elèctrica Adrall-Andorra presentaran al·legacions

afectats-linia-electricaEls propietaris afectats per la línia de 200.000 volts entre Adrall i la frontera amb Andorra han acordat presentar al·legacions al projecte de Red Eléctrica Española. També exigiran estudis tècnics per conèixer a fons les incompatibilitats que la línia pot provocar a les seves activitats i, per tant, exigir compensacions.

Més de cinquanta persones es van reunir aquest dimecres al vespre al Centre Cívic El Passeig de la Seu per escoltar les explicacions de l’advocat Víctor Solsona. El representant del despatx Cudós va advertir que és difícil que el projecte s’aturi, tret que es demostri que pot perjudicar l’activitat de l’aeroport Pirineus-la Seu, tal com ha assenyalat la Generalitat.

L’advocat ha assenyalat que la línia pot tenir un gran nombre d’afectacions per als propietaris de finques o immobles, que no podran fer-hi determinats arranjaments en el futur. Per això, aconsella presentar les pertinents al·legacions. Els propietaris consideren que el pas de la línia els suposarà un perjudici evident i que, per tant, cal demanar compensacions.

A petició d’un dels assistents, el lletrat va indicar que es farà constar també la preocupació per la possible afectació que les radiacions electromagnètiques del traçat puguin tenir sobre la salut.