afectats-linia-electricaLa plataforma d’afectats per la línia d’alta tensió projectada entre Adrall i Andorra han elevat a les principals institucions la seva petició perquè s’anul·li i almenys es modifiqui el traçat previst per Red Eléctrica de España.

Concretament, els darrers dies el grup ha tramès cartes explicatives als presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En el text, exposen el “total desacord” amb el projecte i assenyalen que aquest afecta unes 220 parcel·les agrícoles de la zona de l’Urgellet. També expressen la preocupació per l’impacte paisatgístics i els riscos per a la salut per la presència de camps electromagnètics.

El text convida Rajoy i Mas a visitar la zona on es vol fer la línia i demana el soterrament o bé desplaçament d’alguns trams.

Paral·lelament, la plataforma també ha enviat una carta semblant, escrita en anglès, al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i als principals responsables de la institució comunitària. En tots els documents hi figuren els noms i números d’identificació dels signants.

Finalment, aquest dimarts mateix s’ha enviat una carta al president de Red Eléctrica en què se’l convidarà a mantenir una reunió per exposar els arguments dels afectats per la línia i intentar arribar a un acord per reduir-ne l’impacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada