Els afectats per gastroenteritis sobrepassa els 400

Foto Ignasi Cervera

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) informa que el brot de gastroenteritis aguda per norovirus (serogrup 2) afecta 406 persones que estaven portant a terme activitats d’esquí i muntanya (“setmana blanca”) a la zona de la Cerdanya durant la setmana passada. 
 
Fins a les 14.00 hores d’avui, els afectats són 388 menors, d’entre 8 i 14 anys, i 18 professors de 9 escoles de Catalunya (tres de Girona, tres de Barcelona Sud i tres de Barcelona Nord), i també d’un grup d’escolars francesos.
 
Cap ha requerit ingrés hospitalari i la majoria van ser atesos en centres d’atenció primària i atenció continuada. Segons la informació disponible, els últims casos notificats han iniciat la simptomatologia el diumenge dia 25 i no s’ha notificat cap cas més ni dilluns ni dimarts.
 
Els quadres clínics s’acompanyen, en general, de simptomatologia lleu amb predomini de vòmits, nàusees i dolor abdominal i, en alguns casos, de febre i diarrea.
 
La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que es va iniciar la setmana passada, a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, confirma que es tracta d’un brot de gastroenteritis aguda per norovirus (serogrup 2) en un establiment de restauració de l’estació de Masella (Cerdanya). Conjuntament amb l’empresa afectada, s’han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents i continuen les tasques d’investigació del brot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada