Els afectats pel brot de gastroenteritis plantegen una acció col·lectiva per demanar compensacions


L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha elevat a 3.300 els afectats pel brot de gastroenteritis transmès per aigua envasada. Molts d’ells, i algunes de les empreses afectades, han mostrat interès a participar en l’assemblea informativa que el Col·lectiu Ronda ha programat per demà a Barcelona. Una assemblea on, en principi, es plantejarà una acció col·lectiva. Mentrestant, Aigua d’Arinsal manté la producció aturada cautelarment.

Ja són 3.300 els casos d’afectats pel brot de gastroenteritis transmès per aigua envasada provinent de la font d’Arinsal. Són dades actualitzades de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquesta aigua, recordem-ho, va ser distribuïda per Eden Springs a 900 empreses catalanes entre el 7 i el 13 d´abril. La companyia, que emmagatzema i distribueix les garrafes responsables del brot, assenyala l´aigua de l´empresa envasadora de la font d´Arinsal com a origen del problema. Mentrestant aquí, la producció continua totalment aturada des de dilluns.

En paral·lel els afectats ja s’han interessat en possibles compensacions. I no només els particulars. Fonts del Col·lectiu Ronda, una cooperativa dedicada a l’exercici del dret en favor de la ciutadania, han assenyalat a Ràdio i Televisió d’Andorra que també han rebut consultes d’algunes de les empreses afectades. Empreses que han patit perjudicis per la baixa simultània de treballadors a causa del brot. Per a tots ells, el Col·lectiu Ronda ha programat una assemblea informativa a la seva seu de Barcelona demà a la tarda. La intenció és iniciar una acció col·lectiva destinada a assolir un acord extrajudicial tot i que, davant el nivell d’indignació que han detectat, no descarten una demanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.