Els advocats plantegen la contractació puntual de magistrats de fora per les limitacions del sistema

El Col·legi d’Advocats creu que una de les vies per superar les limitacions del sistema judicial és la contractació puntual de magistrats de fora que no hagin tingut cap relació amb els casos que es jutgin. Seria una manera d’afrontar situacions com les sorgides amb les recusacions plantejades en la primera causa del cas BPA.

Magistrats vinguts de fora del país. Aquesta podria ser una de les fórmules que permetria resoldre les limitacions del sistema judicial andorrà plantejat pel cas BPA, segons el membre de la junta del Col·legi d’Adocats, Joan Monegal. De manera “que no se’ls pugui imputar cap tipus de prejudici ni intoixacaio en la seva valoració jurídica”.

Les recusacions demanades per una de les defenses han plantejat dificultats per continuar el judici en la primera causa. Finalment s’ha pogut compondre el tribunal en només ser admesa la recusació del president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan.

Monegal assegura que la situació produïda amb el cas BPA “és un fet excepcional per la gran importància del tema, l’impacte que ha tingut i les matèries que es tracten, els interessos i les responsabilitats”. Considera, a més, que la situació de paràlisi existent s’hauria de resoldre perquè no beneficia ningú.

El Col·legi d’Advocats ja ha plantejat la necessitat de recursos personals i materials al ministre de Justícia. Creu que la nova seu aportarà els mitjans tècnics necessaris que s’hauran d’acompanyar de més personal.