El Col·legi d’Advocats creu inacceptable que la modificació del codi penal faciliti la intercepció de comunicació o la sol·licitud d’informació emparada pel secret professional. El col·legi denuncia la vulneració de drets fonamentals i critica que no se’ls hagi consultat.

Ni negociable ni acceptable. Així és com qualifica el Col·legi d’Advocats qualsevol modificació que afecti els drets fonamentals, com el de la intimitat o el secret professional. Amb aquest argument el col·legi s’oposa a la modificació del codi de procediment penal per facilitar les escoltes o l’obtenció d’informació bancària que proposa el Govern.

En aquest sentit, la degana dels advocats, Sophie Bellocq, critica que no se’ls hagi consultat un canvi d’aquesta importància. Assegura que “si se’ns hagués consultat, hauríem dir que no es pot fer”. “No hi hauria hagut cap tipus de negociació sobre els drets fonamentals per part del Col•legi d’Advocats perquè la protecció dels drets fonamentals no és negociable”, ha dit.

La degana del Col·legi d’Advocats remarca que obtenir informació que pugui vulnerar els drets a la intimitat i a la defensa ha d’estar justificat. I més, perquè aquests drets són constitucionals i fonamentals. Per això, ni un batlle ni un fiscal poden sol·licitar-la sense una motivació.

El Col·legi d’Advocats s’afegeix així a les crítiques que ja s’han fet des de l’oposició. Fonts Demòcrates assenyalen que el canvi s’intentarà acotar a uns delictes concrets o si no s’esmenarà completament aquesta part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada