bpa2Diversos mitjans espanyols publiquen avui que els administradors de BPA han citat 200 clients espanyols a la seu del banc per justificar l´origen dels diners que hi tenen dipositats. La convocatòria afecta més de 600 clients de tot el món. Un cop feta la separació de comptes lícits i il·lícits, l´AREB podrà decidir què fer amb el banc. Precisament l´agència incorporarà més personal properament.

Aclarir l´origen dels diners que alguns clients tenen a BPA. Aquest és el motiu de la convocatòria que els administradors han fet arribar a més de 600 clients d’arreu del món, 200 dels quals són de l´estat espanyol, segons publiquen avui diversos mitjans veïns. Una mostra que seria representativa de la realitat del banc i que serviria per depurar hipotètics casos amb indicis de blanqueig. Els clients han de presentar-s’hi en un termini de deu dies per comprovar que el comptes són lícits.Tot plegat amb un objectiu clar: avançar en la separació entre actius lícits i tòxics, a fi que l´AREB pugui decidir quin és el destí de BPA.

Pel que fa a aquesta agència, ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, va indicar que no hi ha cap motiu concret pel qual la majoria de membres del consell d´administració provingui de França. Cinca va indicar que s´han buscat persones amb els perfils més idonis i que l´AREB es troba en una fase transitòria. En aquest sentit, properament s´incorporarà, com a mínim, un nou integrant del consell d´administració.

El titular de Finances va afegir que també caldrà incorporar a l´AREB un executiu a temps complet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada