castellers andorra

Aquest dissabte, dia de la Constitució andorrana, el Consell General ha preparat diversos actes dirigits a tota la família. El dia ha començat amb l’actuació de la Colla Castellera que ha aplegat centenars de persones a la plaça de la Vall que no s’han volgut perdre aquesta estrena. La majoria dels presents han aprofitat també per escoltar el tradicional concert que ofereix anualment l’ONCA al vestíbul de l’edifici del Consell General, que s’ha quedat petit. Finalment, els actes del matí els ha tancat l’Agrupació Sardanista Andorrana amb una actuació junt a la cobla Principal de Berga.

La colla Castellers d’Andorra ha encetat els actes commemoratius del dia de la Constitució, per primera vegada han fet una actuació complerta de castells de sis en la mateixa plaça, i ho han fet precisament a la plaça de la Vall. A més a més, han aprofitat aquesta fita per estrenar les camises de color bordeus.

El president de la colla, Juli Peña, ha reconegut que als assajos estaven molt nerviosos però “avui era l’estrena de foc i la gent ha respost perfectament i estem molt il·lusionats”. L’actuació ha consistit en la formació de diferents castells: 3 de 6, 4 de 6, 4 de 6 amb l’agulla, i tres pilars de 4, un d’ells format exclusivament per dones. Peña ha assegurat que treballen molt i continuaran així per poder estrenar noves formacions el dia del bateig, el proper 25 d’abril.

Actualment la colla està formada per 145 adults i 25 nens, tot i que el cap de colla ha explicat que faran campanya per intentar arribar a les 200 persones.

Poc després, el vestíbul de l’edifici del Consell General s’ha quedat petit, passades les 12 del migdia, per donar cabuda al públic del concert de la Constitució ofert per l’ONCA. Molts dels assistents que han presenciat la fita dels Castellers d’Andorra s’han acomodat en acabar a l’espai que el Consell ha ofert per al concert i han gaudit de les obres d’Astor Piazzola en format quartet de cambra, el de l’ONCA Bàsic, format per Francesc Planella i Sergi Claret, als violins, Elias Porter, a la viola i Mireia Planas, al violoncel.

Tots quatre han interpretat tangos com Chador, Jorge Adiós, Libertango, Chant et fugue, La muerte del Ángel o Oblivion davant l’atenció de l’auditori i el síndic general, Vicenç Mateu, la subsíndica general, Mònica Bonell, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, al capdavant. L’entrada al concert ha sigut lliure, com la resta d’actes per commemorar la Constitució del 1993 i més d’un curiós i turista també ha aprofitat per gaudir de la música o conèixer alguna cosa més sobre la història del Principat visitant la seu parlamentària.

Com ja és habitual, i per cloure la jornada matinal, la Plaça de la Casa de la Vall ha acollit les sardanes en un activitat que compta amb la iniciativa de l’Agrupació Sardanista Andorrana que ha estat acompanyada per la cobla Principal de Berga.

(Text i foto: ANA)

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada