sanitaris-1Fins a la segona quinzena d´agost el SAAS no decidirà el futur dels treballadors que es queden sense feina per la reordenació del sistema de transport sanitari. Una qüestió que avui ha tractat el director general del SAAS, qui també ha especificat el cost que pagarà la parapública a l´empresa Ambulàncies del Pirineu per fer-se càrrec de part del transport sanitari. Una xifra que se situa en 500.000 euros, 1 milió menys del que assumia fins ara el SAAS.

Ambulàncies del Pirineu es farà càrrec del transport sanitari intern no programat i no urgent i l´extern no medicalitzat a partir de l´1 de setembre. És a dir, el transport entre centres sanitaris o de domicili a centre sanitari.

Serà quinze dies abans quan el SAAS decidirà el futur dels treballadors que es queden sense feina. Els de l´empresa que ha quedat fora del concurs i que actualment presta el servei, amb Ambulàncies del Pirineu, que n´assumiria 22. La resta, vuit, els podria contractar el SAAS com a TTS. Una contractació que serviria per reduir les hores extra.

“Són tots aquests condicionats els que faran que probablement la segona quinzena d’agost puguem determinar quines de les persones de l’empresa que deixen de fer aquesta activitat són les que nosaltres podrem assumir i quines no”, explica el director general del SAAS, Lluís Burgués.

El contracte marca una quantitat fixa diària que pagarà el SAAS a l´empresa per disponibilitat de servei públic: 1.500 euros en temporada alta i 1.150 en temporada baixa.

Quant a les tarifes per servei, el SAAS pagarà 75 euros per transport intern en ambulància convencional. Es calcula que es faran uns 500 serveis l’any i, per tant, la suma ascendiria a 500.000 euros anuals, un milió menys del que fins ara assumia el SAAS.

Segons Quirze Font, director econòmic i financer del SAAS, la parapública “s’estalviarà aquest milió d’euros seguríssim. Però no hem d’oblidar que el SAAS té una missió de servei públic i el que intentem és garantir-la”.

El SAAS ha indicat que s´ha decidit l’adjudicació a favor d´Ambulàncies del Pirineu perquè oferia tarifes més baixes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada