Els accionistes majoritaris proposen que BPA sigui absorbida per un altre banc del país

Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), la família Cierco, han proposat, mitjançant una carta que el seu advocat, Jaume Bartumeu, ha tramès al Govern, que l’entitat sigui absorbida per una o diverses entitats del país. En la missiva, Bartumeu lamenta que no s’hagi atès la petició de mantenir una reunió de tot el sector bancari per trobar una solució al problema. Per aquest motiu, han fet arribar la proposta del 82% dels accionistes, que asseguren que permetria garantir les posicions i els comptes de tots els clients i preservar els llocs de treball dels empleats.

La carta enviada per l’advocat Jaume Bartumeu aquest dimarts i que ha fet pública aquest dijous té per objectiu recordar la demanda feta pels accionistes majoritaris tant al Govern com a l’INAF de participar en la recerca de la millor solució a la crisi oberta a BPA per “preservar els llocs de treball i els interessos dels clients”. En la carta, lamenta que la directora de l’INAF li va comunicar que la reunió es podria produir dilluns passat però que finalment no va rebre la confirmació, per la qual cosa remarca que no han rebut cap informació directa en els últims cinc dies.

L’advocat critica que la mesura presa el passat 16 de març de limitar les disposicions a 2.500 euros va posar nombroses empreses en “una situació d’asfíxia”, i els “missatges sovint contradictoris” que està enviant el Govern a través dels mitjans de comunicació. A més, consideren que “l’angoixa dels empleats ha anat en augment davant l’asfíxia que pateix l’entitat bancària com a conseqüència de la interpretació restrictiva del Decret del Govern del 16 de març que fan els administradors provisionals. D’altra banda, alerten que BPA Assegurances es troba també bloquejada per decisió dels administradors “que li impedeixen d’operar en el mercat”. 

Per tot plegat, han fet pública la proposta que plantegen des del dia 13 de març, que és la de l’absorció de l’entitat per part d’un altre banc andorrà, i demanen al Govern que adopti les iniciatives adients per preservar els comptes dels clients i el lloc de treball dels empleats. 

Text: ANA