Els accessos des de França pateixen diversos despreniments en els darrers cinc dies

El Govern manté un contacte permanent amb la Prefectura de l’Arieja. Els responsables van informar ahir que els accessos continuaran tancats per  l’elevat risc d’allaus. La prefectura va indicar que aquest dilluns al matí es decidirà si es reobren les carreteres RN 20, RN22 i RN 320.

L’accés nord a Andorra és especialment perillós quan s’acumulen grans quantitats de neu. Entre Ax i l’Hospitalet es comptabilitzen més de 30 corredors d’allaus i a la zona de l’Hospitalet n’hi ha sis mes equipades amb càtex. La neu d’aquestes canals es desprèn de manera regular i constitueix un perill per a la seguretat dels vehicles que hi circulen. En la darrera setmana s’han desprès tres allaus que han envaït la carretera. Pel que fa avui, segons té constància el Govern, s’han desencadenat diversos allaus sense afectar la xarxa viària.

La Prefectura ha organitzat durant el cap de setmana combois en els dos sentits de la marxa i que, en algun cas, han permès el pas fronterer, d’una quarantena de vehicles

La previsió meteorològica avança un temps variable per la jornada de dilluns amb alguns núvols encara al nord del país i clarianes al sud i el vent del nord-oest en altitud. El risc d’allaus se situa actualment en nivell 3.

TOTES LES NOTÍCIES