Els abonats d’Internet Banda Ampla augmenten un 4,5 % en l’últim any

Durant el mes de juliol i en termes interanuals, el nombre d’abonats als serveis de telefonia presenta sengles variacions negatives en termes interanuals, en consonància amb l’evolució observada durant els darrers mesos: un -0,1% en el cas de telefonia fixa i un -0,2% en el de telefonia mòbil.

Per contra, els abonaments al servei d’Internet Banda Ampla continuen registrant increments interanuals de caire moderat, però constants; un +0,4% el mes de juliol.

El tràfic telefònic registrat durant aquest mes ha estat de 20,6 milions de minuts, i continua mostrant tendències negatives en termes interanuals, un -7,3% aquest mes.

El contrari succeeix en relació al consum d’Internet en gigabytes (495.273 GB durant el mes de juliol), on la tendència interanual presenta un increment, tant en el tràfic nacional (+72,9%) com en el tràfic internacional (+19,9%).

Al mes de juliol, el nombre d’abonats als serveis de telefonia se situa en 48.086 pel que respecta a telefonia fixa, i 63.785 pel que fa a telefonia mòbil.

La tendència mensual d’ambdós serveis aquest mes presenta un petit descens, tant en telefonia fixa (-0,1%) com en la telefonia mòbil (-0,2%) tot mantenint la tendència negativa en els darrers 10 mesos.

En termes interanuals les variacions acusen un major diferencial: un -2,9% en telefonia fixa i un -1,7% en abonats a telefonia mòbil.

En el cas de Telefonia Fixa, la causa continua essent la davallada dels abonats al Canal XDSI, doncs els abonaments a línies telefòniques es poden considerar estables, tot i la marginal variació del -0,3% interanual. En el cas de telefonia mòbil, el retrocés interanual s’explica per la davallada que durant el darrer any experimenten els abonats en modalitat de prepagament amb un -10,6%, ja que els abonats amb contracte augmenten un +3,8%.

Els serveis d’Internet Banda Ampla totalitzen 25.833 abonats, que representa una tendència interanual a l’alça (+4,5%).

Cal destacar que l’evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (+32,3%) en detriment del servei basat en ADSL, que davalla en termes interanuals un -37,9%.

Així, un 75,7% dels abonats a Internet Banda Ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.