Els 7 nutrients que ajuden a mantenir el teu cervell sa

Cervell compost d'aliments
Cervell compost d’aliments (Istock)

L’esport i els exercicis de memòria i concentració ajuden a mantenir el teu cervell actiu i afavoreixen la producció d’algunes de les principals hormones. Però la salut del cervell depèn també en gran mesura de la nostra alimentació. T’expliquem quins aliments t’ajuden a cuidar i potenciar el teu cervell de manera natural.

Tiamina o vitamina B1
És l’encarregada del procés regeneratiu de les cèl·lules cerebrals. És present en cacauets, nous, raïm, passes, fetge, llevat de cervesa i en grans com l’arròs.

Potassi i magnesi
Aquests dos elements constitueixen el principal combustible del cervell. La seva interacció amb les partícules de sodi, generen el voltatge necessari per a mantenir els estats d’alerta i els estats de repòs. Presents en cítrics, espinacs, col, bròquil, plàtans i alvocats.

Omega 3 i 6
Els àcids grassos són essencials per a la producció de les hormones encarregades de regular l’estat d’ànim. La seva deficiència contribueix a l’aparició de trastorns com la depressió o l’ansietat. Els trobem en peixos blaus i alvocat.

Niacina o vitamina B3
Important per a l’acció quotidiana del cervell i perquè s’ha demostrat que és l’única vitamina capaç de regenerar el cervell després d’accidents lleus i moderats. És present en llet, pèsols, llavors de gira-sol, lli, llevat de cervesa i xia.

Piridoxina o vitamina B6
Essencial en la producció dels neurotransmissors del cervell. Són els encarregats del processament i l’acte reflex de les emocions i els sentiments. Es troba present en el fetge, la tonyina i la soia.

Cobalamina o vitamina B12
Aquesta ha estat anomenada la clau del cervell, perquè contribueix en molts factors del funcionament del cervell i del cos. És la vitamina per excel·lència de la regeneració dels teixits gruixuts i produeix glòbuls blancs que constitueixen la primera línia de defensa immunològica. Es troba en aliments d’origen animal.

Triptòfan, tirosina i colina
Anomenats la tripleta de la memòria, perquè són els encarregats de l’activació a escala neuronal de les àrees específiques encarregades de la memòria a llarg i mig termini. Es troben en la llet, carabassa i tofu.

Per Alimentatubienestar.es

TOTES LES NOTÍCIES