Les cinquanta còpies del còmic Història digital d’Andorra s’han esgotat, aquest dissabte, en tan sols una hora. Els exemplars, que són els primers en veure la llum, s’han posat a la venda a les 16 hores i s’han exahurit a les 17 hores, segons ha informat el director del Saló La Massana Còmic, Joan Pieras.

Una seixantena de persones han acudit aquest dissabte a la tarda a la presentació del còmic Història digital d’Andorra al Saló La Massana Còmic. Per aquesta presentació i coincidint amb el saló, s’havien imprès 50 exemplars del còmic, que s’han venut en només una hora.

‘A les quatre, com s’havia anunciat, s’han obert portes, i s’han acabat sobre les cinc’, ha explicat el també president de l’Associació Andorrana del Còmic la Il·lustració i l’Animació (ARCA), Joan Pieras.

Les sòcies de l’editorial Aloma Editors, Montse Cardelús, Ester Fenoll i Ines Martí, a més de l’autor Jordi Planelles i el director del saló, Joan Pieras, l’historiador Albert Villaró, i la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, han participat de la presentació d’aquesta obra que, segons ha explicat Mach, pretén acostar la història d’Andorra d’una manera amena alhora que rigorosa.

‘Aquest és el tercer títol de l’editorial i ens feia molta il·lusió fer una història d’Andorra breu, a més d’estar en el gènere del còmic i fer una història en còmic moderna’, ha explicat la presidenta de l’editorial, Montse Cardelús.

Aquesta edició de cinquanta exemplars ha estat impresa in extremis per tal de poder fer la presentació amb el Saló La Massana Còmic, segons ha explicat la sòcia d’Aloma Editors, Ester Fenoll, que ha avançat que per Sant Jordi arribarà l’edició definitiva.

L’autor del còmic, Jordi Planelles, va començar a professionalitzar-se acudint a aquest saló del còmic i ha acabat firmant aquesta Història digital d’Andorra mentre que l’historiador Albert Villaró ha estat l’encarregat de supervisar el rigor històric de l’obra.

‘Un còmic d’història és molt difícil de sintetitzar… perquè la història es pot fer molt ferragossa, la sort del que ha fet el Jordi Planelles és que ha fet una història en còmic, no de còmic. Pots trobar gags importantíssims que no desvirtuen la realitat, i temes com ara el Boris I el Breu, que és part de la nostra història també’, ha declarat Pieras.

‘Parròquia del còmic’

El Sergi Sogas, que és un habitual del saló i que hi ha assistit ‘des de la primera edició’ ha explicat que durant aquest anys ha vist créixer molt aquest saló, que va començar a l’Aldosa l’any 1994.

Per Sogas, aquest saló ‘és molt més proper i permet fer preguntes als autors i parlar sobre tècniques que estan treballant’, cosa que el fa millor al de per exemple Barcelona, perquè pensa que és aclaparador.

Un balanç ‘fantàstic’, de com s’està desenvolupant el saló, a més, segons Pieras, aquest format ‘proper i humà’, de proximitat, és la clau de l’èxit d’aquesta edició.

La consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo, ha dit que aquest saló és ‘un dels esdeveniment estrella de La Massana’ i ha explicat que és ‘gràcies a la tenacitat i sobretot la passió dels socis de l’ARCA’ i l’ajuda de La Massana permeten que any rere any es vagi consolidant la parròquia com ‘la parròquia del còmic, i el punt de trobada de tots els aficionats i amants del còmic.

L’autor Enrique Ventura, que ha atès als assistents al saló, ha explicat que aquest saló és un dels seus preferits ‘pel caràcter i el respecte que es té al còmic com a mitjà d’expressió’, ‘dóna la sensació que tant els organitzadors com els visitants entenen molt de còmic i això és d’agrair’, ha afegit.

El pare del personatge Groucho que apareix regularment a El Jueves, ha dit que en cas que el seu personatge visités el còmic ‘estaria al bar prenent alguna cosa, probablement’.

Aquest dissabte el saló ha acollit a la sala d’actes de la Closeta la presentació de la recuperació de l’àlbum Don Talarico de Jan López, el còmic de la Història digital d’Andorra i Sobre hazañas bélicas lo que es y lo que fue.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada