A la primavera, la vida somriu. Sí, tot és més bonic, la llum ho il·lumina tot i les temperatures són d’allò més agradables. Però si encara així no somrius perquè t’acomplexen les teves dents, t’oferim els 10 consells que et donaria la teva millor amiga… En aquest cas és l’odontòleg Iván Malagón qui ens els ofereix.

– No passis del raspallat després dels menjars o ingesta d’aliments: mai has d’anar-te a dormir sense haver rentat les teves dents i sense haver usat seda o fil dental entre ells.
– Tria bé el teu col·lutori: abans d’usar qualsevol col·lutori consulta a un especialista perquè t’indiqui el més adequat per a tu.
– Higiene més enllà de les dents: s’ha de mantenir una correcta higiene de la llengua i paladar mitjançant netejadors linguals o, fins i tot, amb el propi raspall. Per a evitar que les genives s’inflamin i sagnin, és important realitzar massatges amb moviments circulars en cada raspallat.
– Canvia de raspall ja!: normalment cada 3 mesos, o sempre que les truges hagin perdut la forma i estiguin despuntades. Un bon truc per a no oblidar el canvi de raspall és fer-lo amb el canvi d’estació!
– Compte amb el que beus!: evita consumir begudes carbonatades o sucs àcids (taronja, llimona o aranja) amb freqüència. Pots utilitzar palletes per a beure aquests líquids. Són capaços de descalcificar l’esmalt de les dents i provoquen el desgast prematur. Unes altres com el cafè, el te o el vi poden tenyir-los.
– Alerta amb els canvis bruscos de temperatura: un canvi brusc de temperatura en els aliments provoca augment de la sensibilitat i, fins i tot, inflamacions dels vasos sanguinis de l’interior de les dents.
– El sucre, novament l’enemic a combatre: els bacteris productors de càries es nodreixen especialment dels aliments rics en sucres. És important reduir el seu consum i raspallar les dents immediatament.
– Les proteïnes, el nostre aliat: Augmentar el consum de proteïnes, calci, fluor i vitamines A, C, D i K.
– Fumar, també, perjudica la dentadura: el tabac provoca pèrdua en la permeabilitat de les mucoses, és a dir, disminueix l’oxigenació de tot teixit, donant lloc a l’envelliment prematur i absència de salut dels teixits que envolten a la dent.
– No sense el meu odontòleg: la visita al dentista ha de realitzar-se dues vegades a l’any com a mesura de prevenció i per a realitzar una neteja professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada