Elon Musk i el seu boig vaticini

Segons Elon Musk, la tercera guerra mundial començarà per culpa de la Intel·ligència Artificial (IA). Si ho diu el creador de Tesla serà veritat. O no.

En organitzacions com ara el TEDx o en geografies com el Sillicon Valley, s’ha conformat una nova classe intel·lectual a la qual el món dóna massa patina. Es vesteixen d’emprenedors i són capaços de vaticinar el futur amb una precisió cristal·lina.

En realitat, els seus vaticinis grandiloqüents del que està per venir tenen més relació amb el màrqueting d’impacte que amb l’anàlisi de la realitat mesurable. És responsabilitat de la societat, creure’ls a ulls clucs. La següent història demostra com funciona el que podríem anomenar pensament apocalíptic emprenedor.

Vladímir Putin, que poc té a veure amb els entrepreneurs, va afirmar el passat 1 de setembre durant el discurs que dóna als escolars amb motiu de l’obertura del curs, que la IA seria fonamental per al futur mundial. Segons el president rus, la nació que controli en un futur a mig termini aquest tipus de tecnologia, es convertirà en la primera potència del planeta. Putin va afegir que era del tot indesitjable que cap país del món monopolitzés els avenços científics en IA. El polític va considerar que de ser el seu país el que es posicionés com a primera potència en la carrera per la IA, Rússia compartiria amb la resta de països els seus descobriments en aquesta matèria. «De la mateixa manera que hem compartit les tecnologies nuclears», va assegurar el mandatari. Finalment, Putin va comentar que en aquesta cursa podrien néixer amenaces difícils de predir.

Davant aquestes paraules, l’oracle Musk ha decidit llançar-se a la piscina afirmant a Twitter: «La Xina, Rússia i aviat la resta de països del món tindran una forta ciència informàtica. La competició per la superioritat nacional serà la causa més probable d’una tercera guerra mundial».

Podria semblar una broma, amb tot Musk insisteix en la xarxa social de microblogging en afirmar el més estrany de tot: Potser no són els líders dels països als que inicien la guerra, sinó les IA nacionals qui decideixin que la millor opció per a un país és enviar-lo a la guerra.

En l’actualitat, l’opinió d’Elon Musk gaudeix d’una important recepció i té un gran pes. Hauria de preocupar-nos quan els seus vaticinis tenen molta més relació amb la ciència ficció que amb la realitat.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.