Elaboren materials sobre meteorologia i geologia per als parcs del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu

El Cadí vist des de Castellciutat
El Cadí vist des de Castellciutat (RàdioSeu)

MeteoPirineus ha elaborat nous materials sobre meteorologia a través del Parc Natural del Cadí Moixeró i una guia geològica i fitxes pedagògiques vinculades al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquests nous recursos es presentaran divendres vinent, dia 16, a la Casa dels Parcs dels Pirineus, a l’entrada nord de la Seu d’Urgell. L’acte és obert a tothom.

Des de MeteoPirineus han explicat que darrerament han estat seleccionats en dues convocatòries de subvencions per a la divulgació dels espais naturals de Catalunya i els seus hàbitats i espècies, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, mitjançant els dos parcs naturals que hi ha a l’Alt Urgell, compartits amb la Cerdanya i el Berguedà en el primer cas i amb el Pallars Sobirà en el segon.

L’acte de divendres començarà a les 10 del matí amb la presentació de la Guia Geològica del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de les fitxes pedagògiques vinculades a aquesta guia i al jardí de roques de Rubió. Una guia que pretén “recollir una descripció general de la geologia del Parc, un apartat de les roques que hi trobem i un seguit d’itineraris geològics”, segons ha avançat el director de Meteo Pirineus, Albert de Gràcia.

També es presentaran diverses fitxes pedagògiques perquè grups d’alumnes les puguin fer servir d’acord amb el seu curs acadèmic, juntament amb tallers de geologia vinculats a aquest espai protegit.

Tot seguit, a 2/4 d’11, es presentaran les actuacions de meteorologia per al Parc Natural del Cadí Moixeró, amb una exposició itinerant i un vídeo d’anècdotes relacionades amb el clima, explicades per padrins i padrines de la zona. D’aquesta manera, es vol “difondre els valors climàtics del Parc Natural i conservar la memòria històrica relacionada amb aquests fenòmens meteorològics”.

Amb la finalitat de divulgar els trets climatològics característics del territori a tots els seus habitants i visitants, també s’ha elaborat material divulgatiu, sortides de camp i jornades de voluntariat per a mesurar les illes de calor de diferents municipis. Al llarg de l’acte, a més de presentar els materials, s’explicaran les conclusions de les jornades organitzades.

MeteoPirineus proporciona informació del temps i noticies d’àmbit científic, turístic i esportiu relacionades amb el Pirineu a través dels seus mitjans digitals. Actualment compta amb més de 100.000 seguidors a les xarxes socials.

TOTES LES NOTÍCIES