El xampinyó, un aliment ric en vitamines i en minerals

xampinyó

Un dels bolets més consumits és el xampinyó, ja que el trobem durant tot l’any als nostres mercats. Com en general passa amb els bolets en general, el xampinyó és un aliment ben saludable, gràcies al baix índex de sodi i de greix. A més a més, no conté colesterol, té un alt contingut en aigua -més del 90%- i l’aportació calòrica és de tan sols 25 calories per cada 100 grams.

En relació amb les vitamines i els minerals, el xampinyó és una excel·let font de coure, fòsfor, seleni i vitamines del grup B. També contré proteïnes i aminoàcids essencials i l’índex glucèmic és baixíssim.

Comparat amb altres verdures de consum habitual, el xampinyó és millor font de coure fòsfor, seleni i vitamines del grup B.

Fent especial esment a les vitamines del grup B, hem de parlar especialment de la vitamina B2, que hi és present en un percentatge del 30%, resulta especialment important per a la pell i el sistema nerviós. D’altra banda, l’àcid fòlic també hi és present en els xampinyons de manera notable i és un component que contribueix al desenvolupament del teixit matern durant l’embaràs.

Pel que fa als minerals, juntament amb l’alt contingut en potassi i en coure contrasta l’escàs en sodi i l’alt en aigua.El xampinyó és, per tant, un producte diürètic, que contribueix a l’eliminació de toxines del nostre organisme. Concetament el potassi, també contribueix emnn a regulació de la pressió sanguínia, segons diversos estudis; mentre que el coure és important per al bon funcionament del sistema immunològic.

El fet de tenir un escàs índex glucèmic és un factor que contribueix a alliberar l’energia continguda lentament, fet beneficiós per a la nostra salut.

Per tot plegat, el xampinyó constitueix un aliment molt a tenir en compte en la nostra dieta diària, en tractar-se d’un producte saludable, poc calòric, diürètic, vitamínic i mineral.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.