El workshop ocupacional de la Seu acull més de 400 entrevistes amb empreses del territori i Andorra

La  tercera edició del Workshop Ocupacional realitzada durant tot el matí d’avui al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell s’hi han portat a terme 405 entrevistes entre les 130 persones demandants de feina i les 16 empreses, tant de l’Alt Urgell i Cerdanya com del Principat d’Andorra, que han participat en aquesta trobada.

Les empreses participants de l’Alt Urgell han estat Alt Urgell Fibra, SL i Taurus, de la Cerdanya, Aransa Esquí i Muntanya SL i Cerdanya Eco Resort, mentre que el gruix més nombrós d’empreses han estat les andorranes amb Viladomat, Pyrénées, AnyósPark Hotel Aparthotel, Caldea, Tag Systems SA, Abba Xalet Suites Hotel, Hotel Piolets Park, Hr Restauració, Hotelco, Grup Quality i Clean & Iron Sevice. També ha estat present l’empresa de Sort, Casa Rural Peret de Peretó. 

Recordem que aquestes 16 empreses cercaven diversos perfils professionals del món de l’hostaleria i wellness, comerç i vendes, informàtica i tecnologies de la informació, administració i gestió d’empresa, màrqueting i altres oficis.

Realitzats 80 contactes als córners informatius

En aquesta trobada també s’ha comptat novament amb la presència de quatre  corners informatius relacionats amb el món laboral on s’hi ha realitzat 80 contactes. Aquests córners eren el del Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, que ha informat sobre les autoritzacions i tràmits que calen per treballar a Andorra; el del Projecte Odisseu-Eina Retorna, programa que afavoreix el retorn i la inserció laboral de joves al món rural; el del servei BICAT, borsa interterritorial activa de treball, així com d’altres recursos de feina al territori; i la iniciativa europea d’ocupació per a reduir atur juvenil, Garantia Juvenil.

Balanç positiu

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha fet un “balanç positiu” dels resultats obtinguts en aquest tercer workshop ocupacional. Font ha explicat que en aquesta trobada les empreses participants han trobat “bons perfils” entre les persones que s’hi han presentat. A partir d’ara, les empreses contactaran directament amb els aspirants per fer-los una entrevista més detallada.

Benvinguda institucional i presentació de les empreses

Abans de començar les entrevistes entre persones demandants d’ocupació i les empreses presents, ha tingut lloc un acte de benvinguda que ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, el cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Oriol Salvia, i la tècnica del Servei d’Immigració d’Andorra, Rosa Ma Call.

La benvinguda ha continuat amb la presentació, una per una, de les 16 empreses participants per donar a conèixer el sector econòmic que pertanyen, així com el perfil de professionals que cercaven.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha subratllat que l’objectiu d’aquest workshop ocupacional és reduir al màxim la distància entre el mercat laboral i les persones que cerquen feina, tant al territori com a la Cerdanya o al Principat d’Andorra. En aquest sentit, Batalla ha remarcat que “és clau el paper de les institucions com l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per facilitar aquest punt de trobada entre la gent que busca un lloc de treball i les empreses que busquen treballadors. Esperem que aquesta tercera edició sigui tant exitosa com les dues anteriors en les que s’hi van realitzar força contractacions laborals algunes de les quals encara es mantenen”.

Val a dir que les xifres d’atur a la comarca de l’Alt Urgell han baixat lleugerament respecte a l’any anterior. Actualment, a la Seu d’Urgell hi ha uns 630 aturats registrats. Al respecte, l’alcalde urgellenc ha remarcat que “l’Alt Urgell és un bon graner de persones que poden ocupar posicions en el mercat laboral andorrà, ja que hi ha empreses que necessiten omplir diferents perfils professionals”.

Per la seva part, el cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Oriol Salvia, ha lloat la intermediació que facilita aquest workshop ocupacional que permet posar en contacte la gent que busca feina i les empreses tant del territori com d’Andorra. “Cal aprofitar aquestes sinèrgies per afavorir que les persones demandants d’ocupació tingui més oportunitats”.    

La tercera edició del workshop ocupacional està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove, amb la col·laboració amb el Govern d’Andorra, SOC, Ministerio de Empleo y Seguridad Social, Fons Social Europeu de la UE, BICAT, CETAP, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ODISSEU, Fondo Europeo Agrícola de Desarrollo Rural, Catalunya Emprèn, Reemepresa, GLOBAL Lleida, CECOT i Autoocupació. 

TOTES LES NOTÍCIES