webEl  web del Govern d’Andorra, www.govern.ad, és des d’ara accessible a tota persona, independentment de les limitacions físiques, sensorials o intel”lectuals, facilitant-ne així l’accés universal dels usuaris.

Així doncs, per primera vegada, qualsevol persona amb qualsevol tipus de discapacitat podrà navegar amb total autonomia i assabentar-se en primera persona de les informacions recollides en el web del Govern d’Andorra.

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, ha presentat aquesta tarda el nou servei que ofereix el portal institucional del Govern, resultat del treball conjunt amb el ministeri d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions que des d’un principi ha volgut dur a terme aquest projecte, i amb l’empresa espanyola Inclusite, especialitzada en l’accessibilitat als webs.

Es pot accedir a aquest servei des de qualsevol ordinador d’arreu del món. Només cal clicar en la paraula “Accessibilitat” que hi ha a la capçalera del web, sense necessitat d’instal·lar cap programari complementari.

Segons ha exposat la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll aquesta iniciativa respon al ferm compromís del Govern de donar resposta i actuar envers les mancances que el col·lectiu de discapacitats pugui tenir. Fenoll ha ressaltat que l’accés a la informació és un dret de tots els ciutadans, i que l’administració pública ha de ser un exemple de bones pràctiques, per seguir avançant cap a la igualtat d’oportunitats i sense discriminació entre les persones.

A partir d’ara, des dels diferents departaments implicats per part de Govern, es continuarà treballant per què l’administració sigui més propera, i accessible a tota la població. L’objectiu és anar incorporant aquesta eina a altres pàgines webs de l’Administració central, en aplicació del concepte de disseny universal.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada