El web del Bus Exprés informarà de quant trigarà a passar el següent vehicle a cada parada

busexpresAndorra Telecom i la Cooperativa Interurbana Andorrana han signat un acord, aquest dimarts, per fer una prova pilot d’un mecanisme que permetrà consultar, a través del web, el temps que falta perquè el Bus Exprés passi per la parada. La prova tindrà una durada de sis mesos, i s’espera que pugui començar al gener. Tot i que en un principi les consultes es faran a través del portal web, també es planteja oferir aquesta opció per missatges de text i no es descarta crear una aplicació específica per a smartphones en un futur. Aquest és un pas més, tal com ha indicat el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, cap a l’smart country que es vol assolir, i tot i que es tracta d’una prova pilot que es farà únicament en aquesta línia, la intenció és que si funciona es pugui estendre a totes les altres línies del país i també a les internacionals.

A partir del gener, els 50.000 usuaris mensuals del Bus Exprés, que uneix Sant Julià de Lòria amb Escaldes-Engordany, podran consultar, a través del portal web de la companyia, la distància exacta a la qual es troba l’autobús de cada parada en metres, i per tant l’estimació del temps que falta perquè arribi a on s’està esperant.

Aquesta és una de les modificacions que s’assoliran amb els mecanismes que s’instal·laran en els dotze autobusos d’aquesta línia. Es posaran uns sensors que transmetran informació a la companyia, i que a més permetran millorar la gestió interna de l’empresa controlant si es fa una conducció eficient, si es pressiona massa l’accelerador, i fins i tot quan convé canviar la bateria de cada automòbil, per exemple.

La part més important del projecte, però, és la que permetrà oferir una informació més detallada als usuaris. El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, ha explicat que això respon a la crítica més dura que els fan, que és la falta d’informació per als usuaris.

En un principi, la prova pilot durarà uns sis mesos, i si va bé es vol estendre a les altres línies nacionals d’autobusos i possiblement també a les internacionals. La idea és que els usuaris puguin consultar aquesta informació a través del portal web o per missatges de text, per a aquells que no tinguin connexió a Internet al telèfon. En un futur no es descarta poder crear una aplicació per a smartphones.

Amb el conveni signat aquest dimarts pel president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, i el president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, es contempla que sigui la parapública qui assumeixi la part tècnica del projecte, mentre que la companyia d’autobusos s’encarregarà d’oferir la informació als usuaris a través del web. El conveni estima que el projecte tindrà un cost aproximat de gairebé 19.500 euros, que assumiran de manera similar les dues parts.

1 comentari

  1. Felicitats! Ja fa uns mesos que la Cooperativa s’ha posat al dia amb les noves tecnologies. Està molt bé.
    Aquest acord amb l’STA, si funciona, ens anirà molt bé als usuaris.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES