L’Acadèmia de Gastronomia d’Andorra i Pirineus estrena, aquest dimecres, la seva pàgina web, on ja s’hi poden trobar registrats uns 450 establiments de la zona. El vicepresident de l’acadèmia, Josep Maria Cabanes, i la vocal Núria Rocamora han explicat que el nou web tindrà una part privada i una pública on els usuaris podran consultar els restaurants segons els preus, la localització, el tipus de cuina, etc, i també podran fer els seus comentaris i valoracions. A més, des de l’acadèmia s’estan organitzant activitats a partir de la tardor per donar més èmfasi a la promoció de la restauració, i es calcula que cap a principis del 2014 es podria celebrar el primer concurs nacional de gastronomia.
La pàgina web www.andorrapirineus.com s’estrena amb la intenció de ser una plataforma més per donar a conèixer la gastronomia d’Andorra i els Pirineus i de fomentar el turisme gastronòmic a la zona. Així, a la part pública del web s’ofereix un directori d’establiments on ja es poden consultar uns 450 restaurants classificats per tipus de menjar, per preus i per localització. A més, els usuaris podran fer els seus comentaris sobre cada un dels llocs que provin, i també els podran votar, de manera que aviat es podran veure els establiments més suggerits, més ben valorats, etc.
El vicepresident de l’acadèmia, Josep Maria Cabanes, ha indicat que els establiments registrats a la pàgina no han de pagar ni passar cap control, ja que es tracta d’una eina sense ànim de lucre. Tots els restauradors de la zona que ho vulguin poden demanar aparèixer a la pàgina, i les valoracions les faran els mateixos clients.
Al web, els impulsors de l’Acadèmia de Gastronomia d’Andorra i Pirineus també hi oferiran notícies relacionades amb la gastronomia i amb les activitats i concursos que s’organitzin, així com un registre de productes típics andorrans.
El vicepresident de l’acadèmia, Josep Maria Cabanes, ha indicat que també hi haurà una part privada al web que servirà per als restauradors i gastrònoms, sobretot pensada per quan es comencin a fer concursos.
De fet, la vocal Núria Rocamora ha insistit que la següent fase de l’acadèmia serà organitzar el primer concurs nacional de gastronomia el més aviat possible. Tot i això encara veuen difícil que pugui ser a la tardor, i esperen que es pugui tenir tot llest per a principis del 2014.