El Servei de Política Lingüística organitza una festa aquest dijous, 13 de juny, per agrair la implicació en la difusió i l’aprenentatge del català a les parelles lingüístiques que hi participen.

Enguany s’han batut xifres rècord: 45 parelles de nova creació i 21 parelles d’edicions anteriors que repeteixen l’experiència; prop de 135 persones que promouen activament la nostra llengua.

La celebració començarà a les vuit del vespre a La Fada Ignorant. Hi haurà un sopar pica-pica amb copa de cava i es lliuraran els diplomes de participació a les parelles d’aquesta temporada. Enguany, Josep Bordes, el cantant del grup Pepet i Marieta, serà l’encarregat d’amenitzar la festa amb un concert obert al públic general que començarà cap a les nou del vespre.

Al llarg d’aquesta temporada, el Servei de Política Lingüística ha organitzat diverses activitats culturals gratuïtes per als voluntaris i aprenents, com ara una ruta literària pel centre històric d’Andorra la Vella (a càrrec de la Biblioteca Nacional) i visites guiades a diverses exposicions del país: “Femina feminae”, del Museu Carmen Thyssen; “Camins per al progrés”, del Museu de l’Electricitat de FEDA, o “Ramon Casas. Mestre de la modernitat”, de l’ArtalRoc. Els voluntaris i aprenents també han gaudit, com cada any, d’invitacions dobles per veure cinema en català i per assistir a concerts de la Temporada 2019 de l’Auditori Nacional, d’un passaport per visitar de manera gratuïta tots els museus nacionals i de l’oportunitat de recitar poemes el Dia de la poesia, que es va celebrar a Encamp al març.

L’objectiu d’aquestes iniciatives és promoure el consum cultural en català i integrar els participants del programa en una xarxa activa que té el català com a eix vertebrador i integrador.

La temporada 2018-2019 s’acaba un any més amb èxit i el Servei ja escalfa motors per al setembre vinent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada